Aanbouw met strakke detaillering - Den Haag

Deze aanbouw met een hoog ambitieniveau is aan de buitenkant zo gedetailleerd dat hij lijkt te zweven als een tijdelijk object naast de woning. De gevel is afwisselend gesloten en transparant. De glasvlakken lopen van vloer tot plafond en zijn gemaakt van strakke slanke stalen kozijnen. Door de aanbouw te laten contrasteren met de bestaande bouw, krijgt de aanbouw zijn "eigen gezicht".

ga naar project
ecbf4a062ed02ecb654e25e03318214f9e6b4533
Van "Rode Rakker" tot duurzame villa

In sommige gevallen is het lastig om te kiezen of een pand gesloopt moet worden, waarna nieuwbouw plaats kan vinden, of dat het efficiënter is het pand te verbouwen. In Reeuwijk was dat niet anders. Na het maken van diverse kostenramingen heeft de opdrachtgever besloten tot verbouw over te gaan. Dit had niet in de laatste plaats te maken met een gedurende het proces toenemende affiniteit met de oude woning.

ga naar project

Wil je weten waar we bouwen?

Wij bouwen op verschillende plekken, kijk of we ook bij jou in de buurt bouwen!




ga naar projectenkaart

Sedumdak transformeert verommeld binnenterrein tot groen daklandschap

De daken van deze duurzame aanbouw zijn bedekt met een sedumdak. Het sedumdak heeft een bufferfunctie voor zowel het regenwater als de zonnewarmte. Hierdoor draagt het sedumdak bij aan een aangenaam binnenklimaat en een gunstige waterafvoer bij hevige regenbuien.

ga naar project

Aanbouw klassieke stijl

In de bestaande woning zijn de terug liggende bovenramen en verspringingen in het metselwerk in het oog springende details. Door deze ook terug te laten komen in de aanbouw wordt een identieke bouwstijl gerealiseerd.

ga naar project
cf14622c2812a49f66db44aff1dc5b97ffd9d56c

Bekijk hier het stappenplan.

Met behulp van het stappenplan maken wij onze werkwijze inzichtelijk. Het stappenplan is een weergave van de verschillende fasen van het bouwproces. 

448adcac4d5b1c0ba32542094c79f3ba9117667d
Transformatie Reeuwijk

In sommige gevallen is het lastig om te kiezen of een pand gesloopt moet worden, waarna nieuwbouw plaats kan vinden, of dat het efficiënter is het pand te verbouwen. In Reeuwijk was dat niet anders. Na het maken van diverse kostenramingen heeft de opdrachtgever besloten tot verbouw over te gaan. Dit had niet in de laatste plaats te maken met een gedurende het proces toenemende affiniteit met de oude woning.

ga naar project
Minimalistische aanbouw
ga naar project
Duinvilla wassenaar
ga naar project
c4ed7efd7756813ec55fdc04c942c2c4e9e4099c
Verbouwing vrijstaande woning Muiderberg

Het project betreft de complete verbouwing van dit vrijstaande huis in Muiderberg, waarbij de oude woning is voorzien van een grote aanbouw. De aanbouw is een verlenging van de woonkamer en is deels verdiept uitgevoerd. Hier is voor gekozen, omdat de bestaande plafondhoogte in de woning zeer beperkt was. De aanbouw is wat vormgeving betreft contrasterend ontworpen te opzichte van het bestaande woonhuis.

ga naar project
79e7ef7f7abfc1a83e75f80883d00855bb16e027
Jaren 30 woning

Aan de Roodborstlaan gelegen in de vogelbuurt te Den Haag, staat deze jaren 30 hoekwoning. Het is een grondgebonden, vrijstaande woning met een royale entree en fraaie luifelconstructie bij de voordeur. De bijzondere vormgeving van kozijnen en de fraaie metselwerkdetailleringen zijn kenmerkend voor dit type woning. 

ga naar project
85e04078842bec4948e89dcb098c1bf0974e87e5
Jaren 30 woning uitgebreid

Op de begane grond van deze woning in Hilversum hebben wij een aanbouw ontworpen in dezelfde stijl als het bestaande huis. In de aanbouw bevinden zich een deel van de vergrote woonkamer, de eet- en bijkeuken. Door aan de achterkant van de aanbouw veel glas te gebruiken komt er genoeg licht in de verlengde woonkamer, terwijl de klassiek ogende kozijnen in combinatie met de juiste baksteen dat typische jaren 30-gevoel creëren. De aanbouw ligt niet alleen aan de achterkant maar ook deels aan de zijkant van het bestaande huis. Hierdoor heeft men vanuit de eetkeuken zowel zicht op de achter- als voortuin. In de bestaande woning zijn de terug liggende bovenramen en verspringingen in het metselwerk in het oog springende details. Door deze ook terug te laten komen in de aanbouw wordt een identieke bouwstijl gerealiseerd.

ga naar project
11112-bv-pre-web-website-1200x600-gr11482248700
Aanbouw verbindt woonhuis en garage

De aanbouw in Nootdorp is een verbinding tussen de garage en het woonhuis. Om dit tot uitdrukking te brengen is gekozen voor een afwijkende materialisering. De aanbouw is gemaakt met een zinken dakrand en aluminium kozijnen. Beide hebben dezelfde kleur. De doorgetrokken houten vloer in de aanbouw zorgt binnen voor een relatie tussen bestaande bouw en aanbouw. De open gevel aan de aanbouw geeft een heldere verbinding tussen garage en woning.

ga naar project
0805-bv-pre-web-website-1200x600-gr11482244846
Twee aanbouwen Amstelveen

De woning in Amstelveen is voorzien van een aanbouw aan de tuinzijde t.b.v. het vergoten van de keuken en een aanbouw aan de straatzijde t.b.v. een kantoor aan huis. Beide aanbouwen zijn in de stijl van het bestaande woonhuis ontworpen. De aanbouw aan de straatzijde maakt van de voormalige garage een volwaardige kantoorruimte en zorgt voor meer eenheid in het gevelbeeld. 

De typische raamverdeling is overgenomen van het bestaande pand, ook hebben wij aan de tuinzijde de niet meer verkrijgbare donkere bakstenen en plint van de bestaande gesloopte delen hergebruikt. Zodoende ontstaat er eenheid tussen oud en nieuw. Bijzonder aan dit ontwerp is het afzuigplafond in de keuken. Het zorgt ervoor dat er geen afzuigkap nodig is, zo blijft het zicht vanuit de woonkamer naar de tuin volledig vrij. 

ga naar project
d192c85ed570757b038f083f05285c2586d4ed03
Aanbouw en dakkapel Laren

Aan dit woonhuis in Laren hebben wij op bijpassende wijze een dakkapel en een aanbouw aan de voorgevel ontworpen. De aanbouw aan de voorgevel doet dienst als entree-hal, terwijl de dakkapel een vergroting van de slaapkamer is. Voor dit project hebben wij het ontwerp gemaakt, de bouwtekening gemaakt en de omgevingsvergunning geregeld.

ga naar project
11039-bv-pre-web-website-1200x600-gr11482242991
Aanbouw in baksteen Nootdorp

Om optimaal de zon te benutten is in dit project in samenspraak met de opdrachtgever besloten om de woonkamer aan de achterzijde te vergroten. De huidige bergruimte op het zuiden wordt vervangen door een keuken en werkkamer. De smalle ramen laten voldoende daglicht binnen, maar waarborgen tevens de privacy ten opzichte van het buurpand, dat slechts enkele meters verder ligt.

ga naar project
11077-st-pre-web-website-1200x600-gr3-2-gb11482161190
Aanbouw aan achterzijde rijwoning

De hoekwoning is voorzien van een aanbouw aan de achtergevel. Om de keuken van zoveel mogelijk daglicht te voorzien en om een goede scheiding naar het belendende perceel te maken, is de aanbouw smal en diep vormgegeven. De relatie tussen de woning en de tuin is hierdoor geoptimaliseerd. Bovenstaande interieur tekening geeft het beeld weer als men vanuit de woonkamer naar de lange keuken kijkt. De woning krijgt op deze wijze een sterke relatie met de tuin.

ga naar project
54c6cc4ca0e13ae2ca53715bb8a5b0b8335eab66
Contrasterende stijl Zaanstad

De aanbouw op de begane grond van deze woning in Assendelft is gemaakt van geprofileerde staalplaat in een kleur die contrasteert met het bestaande huis. In de aanbouw bevinden zich de eetkamer, de ouderslaapkamer, de badkamer en een bergruimte. De daklijst van de aanbouw is gemaakt van een gezette staalplaat in dezelfde kleur als de profielplaten en de kozijnen.

ga naar project
11101-vo-pre-web-website-1200x600-gr3new1482159034
Garage en aanbouw in Boskoop

Aan ons is gevraagd een verbouwplan en ontwerp te maken voor de complete renovatie van een vrijstaande jaren 50 woning in Boskoop. De woning heeft een prachtig uitzicht over de polder, maar heeft tevens veel te weinig oppervlakte voor de woonwensen van de nieuwe eigenaren. Het ontwerp kenmerkt zich door een lange aanbouw aan de zijgevel van het pand. Deze aanbouw heeft aan de voorzijde een mooi uitzicht over de polder en ligt met de achterzijde ideaal op het zuiden, zodat er een perfecte bezonning is. Aan de andere zijde hebben wij een garage ontworpen. Het gehele woonhuis heeft een metamorfose ondergaan door de nieuwe gevelopeningen en het buiten-stucwerk. Tevens zijn de rode pannen vervangen door zwarte dakpannen. De tweede slider visualiseert de tuingevel van het originele woonhuis (rechts) en de aanbouw (links).

ga naar project
2771ffa8155d80fc1d4e57f23aba79459ee3c010
Glazen aanbouw in huizen

In het Gooi hebben wij deze villa ontworpen. De villa bestaat uit een patroon van afwisselend gesloten en open delen. De gesloten delen zijn metselwerk wanden met een stucwerk afwerking, terwijl de open delen van verdiepingshoog glas gemaakt zijn.

ga naar project
13066-bv-pre-web-website-1200x600-gr1new1482157738
Woninguitbreiding Den Haag

Aan de Prins Mauritslaan in Den Haag ontwierpen wij deze aanbouw. De aanbouw is voorzien van een groen dak, dat het klimaat in de aanbouw helpt te reguleren. In de aanbouw is een werkplek gemaakt. De aanbouw is voorzien van een zinken gevelafwerking. Het glas is in aluminium kozijnen gevat. Er is gekozen voor een aluminium profiel met minimale afmetingen om een rank en licht uiterlijk te garanderen. Het interieur van de aanbouw is bereikbaar vanuit de huidige keukenruimte. Door gebruik te maken van bovenlichten lijkt het dak te zweven en wordt veel licht de woning in gehaald.

ga naar project
f4d81df181c03d99f353794d586558e8f3600d11
Uitbreiding geeft nieuw uitzicht

Voor dit huis in Woubrugge is een uitbreiding aan de voorkant ontworpen. Door de woonkeuken met grote glazen gevel en een nieuwe ingang aan de voorzijde krijgt de woning een veel opener karakter naar de straat toe. Ondanks het gebruik van een donkere steen en een zinken dak in de aanbouw van de woning, waardoor de aanbouw zich duidelijk onderscheidt, vormen oud en nieuw een geheel. Het doorlopen van het schuine dak en de gemetselde plint zijn aspecten die de samenhang bewaren.

De plattegrond van de woning is aangepast aan de nieuwe verdeling tussen open en gesloten. De aanbouw biedt plaats aan een woonkeuken, toilet en de nieuwe entree, die daarmee een veel logischere plek krijgt. Op de eerste verdieping is er een nieuwe ruime slaapkamer gerealiseerd.

ga naar project
f148ed58716b9ce921412ce515b79f5bfad24634
Uitbreiding woning

De aanbouw aan de Marcus Aureliuslaan in Ypenburg is onherkenbaar. Dit komt doordat het metselwerk door is gemetseld met hetzelfde type baksteen als in het bestaande gedeelte en de raamafmetingen identiek zijn aan de raamafmetingen in het bestaande gedeelte van de woning.

ga naar project
prefab-kelder-dijkwoning-situatie-nieuw
Prefab kelder dijkwoning

In Heenvliet hebben wij een bestaande woning in dezelfde stijl verlengd door middel van een aanbouw over 2 lagen. De woning is een dijkwoning. In de tuin hebben wij een prefab kelderbak (zie prefab kelders) geplaatst die vanuit het woonhuis toegankelijk is. In de kelderbak (baksteen gevel) zijn een slaapkamer en een sauna geplaatst.

ga naar project
aanbouw-verbindt-kelder-met-woonhuis-exterieur
Kelder en aanbouw

Het was de droom van de opdrachtgever om een grote multifunctionele ruimte bij het huis te hebben. Omdat dit in het bestaande bouwvolume niet te realiseren was, is ervoor gekozen om een grote afzinkkelder in de tuin te realiseren. Om de kelder met de bestaande woning te verbinden is een aanbouw op de begane grond toegevoegd aan het huis. Via de aanbouw, die opgetrokken is uit traditioneel metselwerk, kan via de trap de kelder bereikt worden. Daglicht komt in de kelder via het ruim gedimensioneerde trapgat in de aanbouw en via een aantal hoge ramen aan de achterzijde van de kelder. Deze ramen waren mogelijk omdat de oorspronkelijk tuin schuin afliep. Op het dak van de kelder bevindt zich een plaatselijk verhoogde tuin.

ga naar project
34dd59e7e85332f67a5a87fbdf555a02ac5ea1f4
Aanbouw met overkapping

Wij maakten dit ontwerp voor een aanbouw aan een woning aan de Rijerskoop in Boskoop. Het dak is voorzien van een pergola, die het zonlicht filtert. Het afdak is middels een versmalde detaillering aan de draagconstructie verbonden, waardoor het afdak licht overkomt en bijna lijkt te zweven. Door een deel van het terras te overdekken ontstaat er een geleidelijke overgang van huis naar tuin, de veranda en het terras zijn hierin tussenstappen.

ga naar project
bbb4d0c546438755034b85d7c6d593b0fc98abdc
Flexibele en moderne aanbouw

In Wergea gelegen in Friesland, hebben wij deze moderne en flexibel te gebruiken aanbouw ontworpen. De aanbouw biedt naast de extra ruimte; opbergruimte, vergrootte studeerkamer en een extra zithoek, een beschut hoekje in de tuin ter bescherming tegen de harde Friese winden. Hiertoe zijn flexibele houten schermen geïntroduceerd die bescherming bieden tegen zon en wind. Bij de zithoek is er de mogelijkheid om bij het openschuiven van deze houten schermen bijna de gehele gevel te openen. Hierdoor kan deze hoek gebruikt worden als fijne beschutte buitenruimte in de zomer, maar ook als extra binnenruimte in de winter. 

ga naar project