ga terug naar projectenoverzicht

Aanbouw en totaal renovatie in Roelofarendsveen

Deze twee-onder-een-kapwoning hebben wij uitgebouwd met een tweelaags aanbouw. De tweelaags aanbouw is ontworpen in de vorm van de bestaande woning. Qua materialisering is er gekozen voor een contrast. De bestaande woning heeft een baksteengevel en de nieuwe aanbouw heeft houtengeveldelen. 

In deze gevel hebben wij strakke aluminiumpuien ontworpen en het dak bestaat uit een zinken roevenkap. Tussen de bestaande woning en de nieuwe uitbouw hebben wij de hemelwaterafvoer opgelost. Deze volgt de contour van de bestaande woning. Zodoende ontstaat een subtiele scheiding tussen bestaand en nieuw.
Project: 17127
Jaar: 2020
Locatie: Roelofarendsveen
Omschrijving: Verbouwing jaren 60 woning
Werkzaamheden: aanvraag omgevingsvergunning, bouwtekeningen , definitief ontwerp, prijs- en contractvorming (aannemer), schetsontwerp

"Intern is de jaren 60 woning totaal gerenoveerd."

De gehele indeling is aangepast en alle installaties zijn vernieuwd. Op de begane grond is een flexibele indeling bedacht met een voor- en achterkamer die te scheiden zijn met grote schuifdeuren. Op de verdieping zijn drie ruimte slaapkamers ontworpen. De master slaapkamer bevindt zich in een dubbel hoge ruimte van de aanbouw.

6-aanbouw-bouwtekening-architect-leiden-768x525-1 2-aanbouw-bouwtekening-architect-leiden-768x525-2 3-aanbouw-bouwtekening-architect-leiden-768x525-3 9-aanbouw-bouwtekening-architect-leiden-768x525-4

Voor deze verbouwing hebben wij eerst diverse ontwerpvoorstellen besproken met de opdrachtgever. Hierna hebben wij voor kostenraming gemaakt voor de budget controle. Na deze stappen zijn de ontwerptekeningen omgezet in bouwtekeningen ten behoeve van de aanvraag omgevingsvergunning bij de gemeente Kaag en Braassem. Na de vergunning hebben wij de tekeningenset opgewerkt voor de aannemer.

8-aanbouw-tweelaags-architect-leiden-768x525-1

Ben jij ook van plan om jouw woning uit te bouwen? Kom dan gerust een keer langs op ons inloospreekuur in Leiden om hierover van gedachten te wisselen.

4-aanbouw-tweelaags-architect-leiden-768x525-2
Aanbouw met overkapping

Wij maakten dit ontwerp voor een aanbouw aan een woning aan de Rijerskoop in Boskoop. Het dak is voorzien van een pergola, die het zonlicht filtert. Het afdak is middels een versmalde detaillering aan de draagconstructie verbonden, waardoor het afdak licht overkomt en bijna lijkt te zweven. Door een deel van het terras te overdekken ontstaat er een geleidelijke overgang van huis naar tuin, de veranda en het terras zijn hierin tussenstappen.

ga naar project
Aanbouw jaren 30 woning in de Professorenwijk
ga naar project
Aanbouw als tuinkamer in Leiden

Hoe kunnen wij meer relatie krijgen met de tuin? Dat was de belangrijkste vraag van de opdrachtgever aan ons. Wij hebben in de ontwerpfase diverse schetsen en opties uitgewerkt. Een iets naar achteren geschoven aanbouw langs de zijgevel met een volledig glazen hoek resulteerde in de meest interessante oplossing. Deze woning in Leiden heeft hierdoor een tuinkamer gekregen die zowel onderdeel uitmaakt van de woning als van de tuin.

ga naar project
Moderne aanbouw in Katwijk

Aan deze vrijstaande woning in Katwijk maakten wij een aanbouw in moderne stijl. De aanbouw heeft een grijze zinken bekleding met horizontale felsnaden. Deze horizontale lijnen zijn doorgezet in de nieuwe pergola en dit zorgt ervoor dat de tuin nog meer onderdeel uitmaakt van de woning. 

In de originele achtergevel hebben wij grotere gevelopeningen gemaakt ten behoeve van extra daglicht en meer relatie met de tuin.

ga naar project
Een bungalow, mijn droomwoning!

Tijdens het inloopspreekuur gaf de eigenaar van deze jaren 70 bungalow in het Groene Hart aan dat hij eindelijk zijn droomwoning gevonden had. Alleen was de bungalow te klein en te gedateerd. Direct tijdens het inloopspreekuur hebben wij schetsen gemaakt en de eerste ideeën met elkaar gedeeld. Vervolgens zijn deze schetsen vertaald in ontwerp- en bouwtekeningen. De aannemer heeft hierna de bungalow verbouwd naar de gewenste droomwoning.

ga naar project
Tweelaags aanbouw in Roelofarendsveen
ga naar project
Jaren 30 aanbouw verbindt begane grond en souterrain
ga naar project
Uitbreiding geeft nieuw uitzicht

Voor dit huis in Woubrugge is een uitbreiding aan de voorkant ontworpen. Door de woonkeuken met grote glazen gevel en een nieuwe ingang aan de voorzijde krijgt de woning een veel opener karakter naar de straat toe. Ondanks het gebruik van een donkere steen en een zinken dak in de aanbouw van de woning, waardoor de aanbouw zich duidelijk onderscheidt, vormen oud en nieuw een geheel. Het doorlopen van het schuine dak en de gemetselde plint zijn aspecten die de samenhang bewaren.

ga naar project