ga terug naar projectenoverzicht

Verbouwing bungalow in Boskoop

Aanbouw en herontwerp gevel van bungalow

In Boskoop hebben wij een bestaande bungalow uitgebreid met een uitbouw en voorzien van nieuwe gevelbekleding. De nieuwe gevelbekleding zorgt voor een samenhangend geheel tussen de bestaande bouw en de uitbouw. Alle kozijnen in de bestaande bungalow zijn vervangen door strakke zwarte steellook aluminium kozijnen. De originele houten dakrand is vervangen door een donkergrijze zinken dakrand. In de dakrand is een horizontale felsnaad toegepast. De uitbouw heeft een volledig glazen gevel en is ook voorzien van een zinkendakrand. 

Project: 13082
Jaar: 2013
Locatie: Boskoop
Omschrijving: Renovatie en aanbouw bij bungalow

"Renovatie versterkt relatie binnenmet buiten"

 

Het ontwerp van deze uitbouw volgt de stijlvan het al bestaande gedeelte van de bungalow. In het herontwerp hebben wij debestaande verhoudingen tussen open en dichte geveldelen als uitgangspuntgenomen

8-bouwtekening-renovatie-bungalow-768x525-1 8-bouwtekening-renovatie-bungalow-768x525-2 4-bouwtekening-renovatie-bungalow-768x525-3 6-bouwtekening-renovatie-bungalow-768x525-4

Dit is een detail van de zinken gevelbekleding.

verbouwing-bungalow-herontwerp-leiden-768x525-1

De pergola kadert het terras af tot een buitenkamer en omlijst tegelijkertijd het uitzicht.

verbouwing-bungalow-herontwerp-leiden-768x525-2
verbouwing-bungalow-herontwerp-leiden-1200x600-2
verbouwing-bungalow-herontwerp-leiden-768x525-3

De strakke minimalistische detaillering en de transparante gevel komt goed tot zijn recht in de landelijke omgeving.

verbouwing-bungalow-herontwerp-leiden-768x525-4

Het volume van de uitbouw is hoger dan de originele bungalow. Dit vertaalt zich in een verspringing van de dakranden. Langs de zijgevel steekt de dakrand van de uitbouw uit als een pergola boven het terras.

verbouwing-bungalow-herontwerp-leiden-768x525-5


De entree van de woning is verplaatst naar de voorgevel. Hier springt de gevel een meter terug ten behoeve van een overkapping. Op deze wijze is de entree verbijzondering in de gevel.

Kom gerust een keer langs op ons inloopspreekuur wanneer je ook verbouwplannen hebt.

Tweelaags aanbouw in Roelofarendsveen
ga naar project
Uitbreiding geeft nieuw uitzicht

Voor dit huis in Woubrugge is een uitbreiding aan de voorkant ontworpen. Door de woonkeuken met grote glazen gevel en een nieuwe ingang aan de voorzijde krijgt de woning een veel opener karakter naar de straat toe. Ondanks het gebruik van een donkere steen en een zinken dak in de aanbouw van de woning, waardoor de aanbouw zich duidelijk onderscheidt, vormen oud en nieuw een geheel. Het doorlopen van het schuine dak en de gemetselde plint zijn aspecten die de samenhang bewaren.

ga naar project
Duinvilla Wassenaar
ga naar project
Aanbouw jaren 30 woning in de Professorenwijk
ga naar project
Aanbouw met overkapping

Wij maakten dit ontwerp voor een aanbouw aan een woning aan de Rijerskoop in Boskoop. Het dak is voorzien van een pergola, die het zonlicht filtert. Het afdak is middels een versmalde detaillering aan de draagconstructie verbonden, waardoor het afdak licht overkomt en bijna lijkt te zweven. Door een deel van het terras te overdekken ontstaat er een geleidelijke overgang van huis naar tuin, de veranda en het terras zijn hierin tussenstappen.

ga naar project
Moderne aanbouw in Katwijk

Aan deze vrijstaande woning in Katwijk maakten wij een aanbouw in moderne stijl. De aanbouw heeft een grijze zinken bekleding met horizontale felsnaden. Deze horizontale lijnen zijn doorgezet in de nieuwe pergola en dit zorgt ervoor dat de tuin nog meer onderdeel uitmaakt van de woning. 

In de originele achtergevel hebben wij grotere gevelopeningen gemaakt ten behoeve van extra daglicht en meer relatie met de tuin.

ga naar project
Jaren 30 aanbouw verbindt begane grond en souterrain
ga naar project
Een bungalow, mijn droomwoning!

Tijdens het inloopspreekuur gaf de eigenaar van deze jaren 70 bungalow in het Groene Hart aan dat hij eindelijk zijn droomwoning gevonden had. Alleen was de bungalow te klein en te gedateerd. Direct tijdens het inloopspreekuur hebben wij schetsen gemaakt en de eerste ideeën met elkaar gedeeld. Vervolgens zijn deze schetsen vertaald in ontwerp- en bouwtekeningen. De aannemer heeft hierna de bungalow verbouwd naar de gewenste droomwoning.

ga naar project