ga terug naar projectenoverzicht

Patiowoning Scheveningen

Aanbouw met groen dak

In een binnen gebied van een bouwblok in Scheveningen hebben wij op een subtiele wijze een inbreiding gerealiseerd. De daken van de inbreiding hebben verschillende hoogtes. Dit is gedaan ten hoeve van extra daglicht toetreding en een nette aansluiting op bestaande bebouwing. De inbreiding bestaat uit twee aanbouwen die verbonden zijn met een gang langs een patio. In de aanbouw die direct aan de woning grenst is de keuken gesitueerd. De aanbouw achter in de tuin heeft een dubbele functie en wordt gebruikt als werkkamer en muziekkamer. 

Project: 13041
Jaar: 2013
Locatie: Treilerweg - Scheveningen
Omschrijving: Patiowoning Scheveningen

"Spectaculaire kolomloze open hoek patio"


In het ontwerp is gezocht naar een zo subtiel mogelijke toevoeging aan de bestaande bebouwing. Het volume van de aanbouwen lijkt minder massaal door de verspringing van de dakvlakken. De gevels zijn voorzien van houten rabat delen en de daken zijn bedekt met een sedumdak. Op deze wijze is het verrommelde binnen terrein getransformeerd naar een interessant groen daklandschap. Het sedumdak heeft een bufferfunctie voor zowel het regenwater als de zonnewarmte. Hierdoor draagt het sedumdak bij aan een aangenaam binnenklimaat en een gunstige waterafvoer bij hevige regenbuien.

c6069e872c9ce596e1d71299b1215979c0f1e510 99ccbfca12651b3e9bd91d84e5c3399a41408340

Patio vanaf de woonkamer.

ff2b463135e8447b3bb7b9ac2b399f8ee5a37b3a

Zicht op de patio vanuit de moderne keuken.

269dd06b40d80fc57bfda6c3a7b444747f337d5f
13041-uo-afb-2014-01-08-nieuw-32-1200x600-gb-grote-afb3-nieuw1479827930
13041-st-pre-web-website-768x525-kl1-gb3de1479827214

In de doorsnede is de verbinding van de woning met muziek- en werkkamer goed te zien. In het ontwerp hebben wij een zo open mogelijke relatie geprobeerd te maken tussen de keuken en de patio. Dit is gerealiseerd door twee schuifpuien die in de hoek samen komen. Wanneer beide puien opgeschoven worden ontstaat er een spectaculaire kolomloze open hoek. 

13041-st-pre-web-website-768x525-klein-afb2-2de-gb1479827214

In de materialisering is er gekozen voor strakke neutrale materialen en kleuren in combinatie met hout. Dit heeft zich vertaald in een lichtgrijze gietvloer met strakke wit gestucte wanden, warme blank gelakte kozijnen en een houtengevelbekleding. Het eindresultaat is een vloeiende lichte ruimte waarin diverse plekken zijn gecreëerd.


13041-st-pre-web-2016-10-24-8768x525-gb1479827214

Het groene dak zorgt voor een constante temperatuur in de aanbouw. Zie http://verbouwjeeigenhuis.nl/duurzaam-verbouwen/ voor meer informatie over duurzaam verbouwen.


Aanbouw jaren 30 woning

Deze aanbouw in het Belgische Park is uitgevoerd in dezelfde stijl als de originele jaren 30 architectuur. De raamverdeling, de profilering van de kozijnen en de baksteen gevel van de jaren 30 woning is overgenomen in de aanbouw. Voor de verbouwing is de bestaande scheiding tussen de woonkamer en de keuken verwijderd. Hiervoor is een staalconstructie in de bestaande bouwmuurgemaakt. De keuken, bestaande uit een lang kookeiland en een meubel langs de bouwmuur, staat in openverbinding met de woonkamer. 

ga naar project
Gemetselde woninguitbreiding

In Utrecht is door aannemingsbedrijf Pos en Zanoli een woninguitbreiding in Utrecht gerealiseerd.  De keuken is in dit project vergroot, verhoogd en efficiënter ingedeeld. Door de nieuwe daglichtopeningen is de relatie tussen de woning en de tuin verbeterd.


ga naar project
Duinvilla wassenaar
ga naar project
Contrasterende stijl Zaanstad

De aanbouw op de begane grond van deze woning in Assendelft is gemaakt van geprofileerde staalplaat in een kleur die contrasteert met het bestaande huis. In de aanbouw bevinden zich de eetkamer, de ouderslaapkamer, de badkamer en een bergruimte. De daklijst van de aanbouw is gemaakt van een gezette staalplaat in dezelfde kleur als de profielplaten en de kozijnen.

ga naar project
Minimalistische aanbouw
ga naar project
Jaren 30 woning uitgebreid

Op de begane grond van deze woning in Hilversum hebben wij een aanbouw ontworpen in dezelfde stijl als het bestaande huis. In de aanbouw bevinden zich een deel van de vergrote woonkamer, de eet- en bijkeuken. Door aan de achterkant van de aanbouw veel glas te gebruiken komt er genoeg licht in de verlengde woonkamer, terwijl de klassiek ogende kozijnen in combinatie met de juiste baksteen dat typische jaren 30-gevoel creëren. De aanbouw ligt niet alleen aan de achterkant maar ook deels aan de zijkant van het bestaande huis. Hierdoor heeft men vanuit de eetkeuken zowel zicht op de achter- als voortuin. In de bestaande woning zijn de terug liggende bovenramen en verspringingen in het metselwerk in het oog springende details. Door deze ook terug te laten komen in de aanbouw wordt een identieke bouwstijl gerealiseerd.

ga naar project
Transformatie Reeuwijk

In sommige gevallen is het lastig om te kiezen of een pand gesloopt moet worden, waarna nieuwbouw plaats kan vinden, of dat het efficiënter is het pand te verbouwen. In Reeuwijk was dat niet anders. Na het maken van diverse kostenramingen heeft de opdrachtgever besloten tot verbouw over te gaan. Dit had niet in de laatste plaats te maken met een gedurende het proces toenemende affiniteit met de oude woning.

ga naar project
Aanbouw met overkapping

Wij maakten dit ontwerp voor een aanbouw aan een woning aan de Rijerskoop in Boskoop. Het dak is voorzien van een pergola, die het zonlicht filtert. Het afdak is middels een versmalde detaillering aan de draagconstructie verbonden, waardoor het afdak licht overkomt en bijna lijkt te zweven. Door een deel van het terras te overdekken ontstaat er een geleidelijke overgang van huis naar tuin, de veranda en het terras zijn hierin tussenstappen.

ga naar project
Flexibele en moderne aanbouw

In Wergea gelegen in Friesland, hebben wij deze moderne en flexibel te gebruiken aanbouw ontworpen. De aanbouw biedt naast de extra ruimte; opbergruimte, vergrootte studeerkamer en een extra zithoek, een beschut hoekje in de tuin ter bescherming tegen de harde Friese winden. Hiertoe zijn flexibele houten schermen geïntroduceerd die bescherming bieden tegen zon en wind. Bij de zithoek is er de mogelijkheid om bij het openschuiven van deze houten schermen bijna de gehele gevel te openen. Hierdoor kan deze hoek gebruikt worden als fijne beschutte buitenruimte in de zomer, maar ook als extra binnenruimte in de winter. 

ga naar project