ga terug naar projectenoverzicht

Jaren 30 woning uitgebreid

Open woonkamer en eetkeuken in klassieke stijl

Op de begane grond van deze woning in Hilversum hebben wij een aanbouw ontworpen in dezelfde stijl als het bestaande huis. In de aanbouw bevinden zich een deel van de vergrote woonkamer, de eet- en bijkeuken. Door aan de achterkant van de aanbouw veel glas te gebruiken komt er genoeg licht in de verlengde woonkamer, terwijl de klassiek ogende kozijnen in combinatie met de juiste baksteen dat typische jaren 30-gevoel creëren. De aanbouw ligt niet alleen aan de achterkant maar ook deels aan de zijkant van het bestaande huis. Hierdoor heeft men vanuit de eetkeuken zowel zicht op de achter- als voortuin. In de bestaande woning zijn de terug liggende bovenramen en verspringingen in het metselwerk in het oog springende details. Door deze ook terug te laten komen in de aanbouw wordt een identieke bouwstijl gerealiseerd.

Project: 14081
Jaar: 2014
Locatie: Sophialaan - Hilversum
Omschrijving: Jaren 30 woning uitgebreid
jaren-30-aanbouw-1200x600-1
Moderne aanbouw in Wassenaar

Deze jaren 30 woning in Wassenaar heeft een unieke achtertuin. Een deel van de tuin eindigt ter hoogte van de begane grond en een ander deel sluit aan op het souterrain. Om dit hoogteverschil te overbruggen hebben wij een aanbouw ontworpen die deels over twee verdiepingen is gerealiseerd.

Doordat het hoge deel van de aanbouw minder diep reikt dan de rest van de aanbouw ontstaat er een hoek met extra veel lichtinval. De vloer ligt daar iets terug en daardoor val er extra licht het souterrain binnen.

De aanbouw is een moderne vertaling van de jaren 30 woning. Door een strakke steenachtige dakrand ontstaat er een mooie scheiding tussen oud en nieuw. Het baksteen lijkt de dakrand te dragen, dit geeft extra statuur aan de aanbouw.


ga naar project
moderne-jaren-30-aanbouw-gemetseld-1200x600-1
Een moderne interpretatie van een gemetselde jaren 30 aanbouw

Een aanbouw inrichten als levendige woonkeuken met uitzicht op de tuin, dit was het uitgangspunt van ons ontwerp. Er is gekozen voor een moderne interpretatie van de bestaande jaren 30 woning met een gemetselde aanbouw.

Om de open verbinding met de tuin te behouden is gekozen voor hoge ramen met aluminium kozijnen. Het keukenblok wordt verlengd om een grote woonkeuken te kunnen creëren. Naast de keuken is plek voor een mudroom. Bij de glazen pui van de aanbouw is gekozen om deze net voorbij de bestaande gevel te plaatsen om het ruimtelijke gevoel te versterken.

ga naar project
1-aanbouw-zink-vergunningsvrij-1200x600-1
Moderne aanbouw in Katwijk

Aan deze vrijstaande woning in Katwijk maakten wij een aanbouw in moderne stijl. De aanbouw heeft een grijze zinken bekleding met horizontale felsnaden. Deze horizontale lijnen zijn doorgezet in de nieuwe pergola en dit zorgt ervoor dat de tuin nog meer onderdeel uitmaakt van de woning. 

In de originele achtergevel hebben wij grotere gevelopeningen gemaakt ten behoeve van extra daglicht en meer relatie met de tuin.

ga naar project
moderne-aanbouw-leiden-architect-1200x600-1
Aanbouw aan de voorgevel

In Woubrugge hebben wij een ontwerp gemaakt voor een aanbouw aan de voorkant van een woonhuis. De uitbreiding volgt de maat en vorm de bestaande woning maar heeft door de glazen gevel een open en moderne uitstraling. Met het zinken dak en de donkere baksteen heeft de aanbouw een afwijkende materialisatie. Door de metselwerk plint door te zetten wordt van oud en nieuw toch één geheel gemaakt.

De plattegrond van de woning is aangepast aan de nieuwe verdeling tussen open en gesloten. De aanbouw biedt plaats aan een woonkeuken, toilet en de nieuwe entree, die daarmee een veel logischere plek krijgt. Op de eerste verdieping is er een nieuwe ruime slaapkamer gerealiseerd.

Ook plannen om jouw woning te vergroten met een aanbouw? Kom dan langs op ons inloopspreekuur, wij denken graag met je mee!

ga naar project
entree-aanbouw-architect-1200x600-1
Een nieuwe entree

Deze vrijstaande woning in Vinkeveen was voorzien van een gedateerde aanbouw waar zich de entree in bevond. Wij vonden het ontwerp van het bestaande aanbouwtje ondanks de gedateerdheid erg krachtig. 

We hebben met behoud van dezelfde ontwerpuitgangspunten een nieuwe entree ontworpen. 

ga naar project
4-moderne-aanbouw-architect-1200x600-1-kr
Eikenhouten binten in Bemmel

Op ongeveer een uur rijden van onze bespreekruimte in Zwolle ligt een van onze meest spectaculaire projecten. Het betreft een grote aanbouw aan een woning aan het Vossenhol. In samenwerking met architect Keke d’Ancona ontwierpen wij een robuuste eikenhouten draagconstructie, die dezelfde hoofdvorm heeft als het bestaande huis. 

De gevelafwerking is uitgevoerd in zink, dat een moderne uitstraling heeft en meteen een prachtig contrast vormt met de warme binnenzijde van de aanbouw. 

ga naar project
aanbouw-jaren-30-zink-1200x600-1
Zinken aanbouw met blauwe kozijnen

Deze jaren 30 woning in Amersfoort is voorzien van een uitbreiding van de keuken. Doordat de keuken nu direct aan de tuin grenst is er een terras ontstaan. Met twee openslaande deuren is de nieuwe patio meer een onderdeel van het huis.

De wens van de bewoners was om zicht te houden op de kinderen in de lager gelegen tuin. Om deze reden is ervoor gekozen om de wanden van glas te maken met aan de buitenzijde houten lamellen. Op deze manier wordt toch een beschut gevoel gegeven maar is er genoeg zicht vanuit de keuken op de tuin.

ga naar project
serre-aanbouw-1200x600-3
Moderne aanbouw met uitzicht op de tuin

In de Tuinfluiterstraat in Den Haag maakten wij deze zinken aanbouw met ranke aluminium gevelkozijnen. De gevelkozijnen hebben een horizontale geleding om de aanbouw een rankere aanblikte geven en een knipoog te maken naar gevelindelingen die in de bouwtijd van de woning vaker gebruikt werden.

ga naar project
houten-aanbouw-woonkeuken-1200x600-1
Aanbouw creëert ruime woonkeuken

Dit hoekhuis in Leidschendam heeft een tuin aan drie zijdes van de woning. De aanbouw aan de achtergevel betrekt de zijgevel bij de woning en creëert een ruime woonkeuken met zicht op de tuin.

Door de grote aluminium schuifpui met open hoek komt de tuin visueel gezien het huis in lopen. Op warme zomerdagen is de tuin daardoor deel van de woonkeuken. In de plattegrond is duidelijk te zien dat alle dienende functies van de woning zich aan een zijde van het huis bevinden.

ga naar project
1089-bv-pre-web-2016-10-24-2-grote-afb-compressed-2
Aanbouw jaren 30 woning

Deze aanbouw in het Belgische Park is uitgevoerd in dezelfde stijl als de originele jaren 30 architectuur. De raamverdeling, de profilering van de kozijnen en de baksteen gevel van de jaren 30 woning is overgenomen in de aanbouw. Voor de verbouwing is de bestaande scheiding tussen de woonkamer en de keuken verwijderd. Hiervoor is een staalconstructie in de bestaande bouwmuurgemaakt. De keuken, bestaande uit een lang kookeiland en een meubel langs de bouwmuur, staat in openverbinding met de woonkamer. 

ga naar project
moderne-aanbouw-terras-friesland-1200x600-1
Ruime aanbouw verbindt woning met de tuin en het water in Friesland

Het ontwerp voor deze moderne aanbouw in Sneek is gecentreerd rondom de wens voor een grotere woonkamer. Onze opdrachtgever wilde graag een ruimere woonruimte en de woning met de tuin verbinden.

Tijdens de eerste schets werd al meteen de keuze gemaakt om de hoek van de aanbouw van glas te maken. De woning is aan het water gelegen en op deze manier wordt het uitzicht gemaximaliseerd. Ook wordt de ruimtelijkheid van de woning extra benadrukt.

De overhang van de dakrand zorgt voor het idee van een overdekt terras. De grote openslaande deuren verbinden binnen en buiten. De bestaande woning krijgt een frisse uitstraling met de nieuwe houten dakrand. Daarnaast is de dakrand ook dunner gedetailleerd en in contrast tot de bestaande woning.

De nieuwe uitbouw wordt op een natuurlijke manier met de hoofdwoning en garage verbonden door het dak van de aanbouw door te laten lopen bij de garage.

Ook geïnteresseerd in een nieuwe aanbouw? In Friesland organiseren we elke week een video spreekuur elke week een video spreekuurvoor advies over vergunningen en regelgeving, maar ook over ontwerp opties.

ga naar project
aanbouw-tweelaags-architect-leiden-1200x600-1
Tweelaags aanbouw in Roelofarendsveen

De opdrachtgevers hadden de wens om deze jaren 60 woning flink uit te bouwen en intern totaal te renoveren. Aan de achterzijde was er in het bestemmingsplan ruimte voor een tweelaags aanbouw. De vraag was alleen hoe kun je dit op een mooie manier aansluiten op het bestaande huis? 

Na het maken van verschillende schetsontwerpen zijn wij uitgekomen op een ontwerp van een aanbouw in de contour van het bestaande huis. Deze twee vormen zijn in elkaar geschoven en verschillend gematerialiseerd. De huidige woning is van metselwerk en de nieuwe aanbouw heeft een houten gevel met een zinken roevendak. Op de hoek en aan de achterzijde zijn donkergrijze aluminiumpuien toegepast.

ga naar project
3-aanbouw-leiden-1200x600-1
Aanbouw jaren 30 woning in de Professorenwijk

Voor deze hoekwoning aan de Cobetstraat te Leiden hebben wij het ontwerp gemaakt voor een aanbouw en een dakuitbouw. Met de opdrachtgever hebben wij eerst een aangenaam kennismakingsgesprek gehad tijdens ons inloopspreekuur in Leiden. Gedurende dit gesprek zijn al de eerste schetsen gemaakt. Na opdracht zijn wij verder gegaan met de plannen ten behoeve van de aanvraag omgevingsvergunning bij de gemeente en de aanbesteding bij meerdere aannemers.

De wensen van de opdrachtgever waren helder. Ze wilde meer ruimte op de begane grond en op de verdiepingen en bij voorkeur vier slaapkamers. Met name de trappositie naar de zolderverdieping was flink wat puzzelwerk. Na het maken van verschillende schetsen hebben wij een passende oplossing gevonden. De aanbouw en de dakuitbouw zijn in dezelfde jaren 30 stijl uitgewerkt en zodoende subtiel ingepast in de bestaande architectuur.

ga naar project
9-houten-aanbouw-uitbouw-1200x600-1
Houten aanbouw in Amstelveen

De metselwerk woning met rode pannen bestond uit een voorhuis met een grote ‘schuurachtige’ aanbouw en een vrijstaand kantoor in dezelfde materialisering. Wij hebben de woning en het kantoor in ons ontwerp met elkaar verbonden door een grote aanbouw. In de houten aanbouw met terras en overstek is een zitruimte gelegen die ook als wintertuin te gebruiken is. 

Als contrast met de bestaande bebouwing is de aanbouw heel licht en transparant vormgegeven zodat de weilanden achter de woning door de aanbouw heen te zien blijven. De aanbouw is opgebouwd uit houten gelamineerde liggers en houten kolommen. Het plafond en de vloer zijn ook in hout uitgevoerd, waardoor een hele houten wereld zich tussen de meer gesloten volumes bevindt. In tegenstelling tot het hout is het bestaande pand gestukadoord en van nieuwe leistenen dakbedekking voorzien. De woning is volledig energieneutraal ontworpen.

ga naar project
a4fc4b051f6bdd24005bf368bbccfaaee76a9559
Patiowoning Scheveningen

In een binnen gebied van een bouwblok in Scheveningen hebben wij op een subtiele wijze een inbreiding gerealiseerd. De daken van de inbreiding hebben verschillende hoogtes. Dit is gedaan ten hoeve van extra daglicht toetreding en een nette aansluiting op bestaande bebouwing. De inbreiding bestaat uit twee aanbouwen die verbonden zijn met een gang langs een patio. In de aanbouw die direct aan de woning grenst is de keuken gesitueerd. De aanbouw achter in de tuin heeft een dubbele functie en wordt gebruikt als werkkamer en muziekkamer. 

ga naar project
moderne-aanbouw-levensloopbestendig-1200x600
Drielaagse moderne aanbouw creëert fantastisch uitzicht

Een drielaagse moderne aanbouw die uitzicht geeft op het achterliggende park. Dit is één van de uitgangspunten van het ontwerp van dit project. De karakteristieke dijkwoning heeft momenteel twee woonlagen en een souterrain maar wordt uitgebreid met een aanbouw die de complete achtergevel beslaat.

Het uitzicht op het achterliggende park is het focuspunt van het ontwerp. Met de grote ramen komt de groene omgeving als het ware de woning in.

Door middel van het creëren van bouwkundige aanknopingspunten in de gevel wordt het eenvoudiger gemaakt om de indeling van de woning in de toekomst aan te passen naar huishoudens met een andere omvang. Zo wordt de woning met het nieuwe ontwerp dus ook toekomstbestendiger gemaakt.

Het exterieur van de aanbouw is vormgegeven in aluminium en contrasteert zo op een passende manier met de bestaande bebouwing van de dijkwoning.

ga naar project
d192c85ed570757b038f083f05285c2586d4ed03
Aanbouw en dakkapel Laren

Aan dit woonhuis in Laren hebben wij op bijpassende wijze een dakkapel en een aanbouw aan de voorgevel ontworpen. De aanbouw aan de voorgevel doet dienst als entree-hal, terwijl de dakkapel een vergroting van de slaapkamer is. Voor dit project hebben wij het ontwerp gemaakt, de bouwtekening gemaakt en de omgevingsvergunning geregeld.

ga naar project
4-vergunningsvrije-aanbouw-uitbouw-architectenbureau-1200x600-1
Vergunningsvrije aanbouw

In Amsterdam hebben wij aan de Rooseveltlaan een aanbouw ontworpen, die vergunningsvrij is. De regels voor vergunningsvrij bouwen zijn continue aan verandering onderhevig. Wij hebben kennis van deze regels en helpen graag met een eerste inventarisatie van de opgave om te onderzoeken of een aanbouw vergunningsvrij of vergunning plichtig is.

ga naar project
aanbouw-dijkhuis-interieur-1200x600-1
Van verouderd dijkhuis naar ruime gezinswoning

Na jaren met veel plezier in de binnenstad van Amsterdam te hebben gewoond, waren onze opdrachtgevers toe aan meer ruimte en rust. Ze vonden een klein, verouderd dijkhuis op steenworp afstand van de stad en zagen daarin hun kans.

Het bestemmingsplan bleek ruimte te bieden om de woning flink uit te breiden. Door een diepe aanbouw van drie verdiepingen hoog te realiseren aan de achterzijde, werd de relatief kleine woning getransformeerd tot een ruim gezinshuis.

In het ontwerpproces werd vooral gekeken naar de typologie van het bestaande huis. Een dijkhuis is bijzonder omdat het vaak een groot hoogteverschil overbrugt. Aan de dijkzijde oogt het huis kleiner, met één verdieping plus kap. Eenmaal aan de achterzijde toont het huis zich veel groter, met een extra verdieping die grenst aan de veel lager liggende tuin. Om dit bijzondere kenmerk te benadrukken heeft de onderste verdieping van de aanbouw een andere materialisatie en uitstraling gekregen dan de verdiepingen erboven.

Door de onderste verdieping van beton te maken werkt het als basement voor de verdiepingen erboven, die met een smalle, open gevelbekleding van hardhout zijn gerealiseerd. Om te zorgen dat de aanbouw niet het bestaande huis zou overheersen, zijn de bovenste twee verdieping speels ontworpen, met doorkijkjes naar het bestaande huis en een dakterras op de bovenste verdieping.

Met het vergroten van de woning is ook de indeling geheel veranderd. Een grote open trap is het middelpunt van het huis geworden, die het bestaande huis met de nieuwe aanbouw verbindt. De open trap zorgt er ook voor dat de woonkamer op de begane grond en de woonkeuken in de nieuwe kelderverdieping een open verbinding houden. Met een grote schuifpui sluit de woonkeuken naadloos aan op de diepe tuin.

ga naar project
11077-st-pre-web-website-1200x600-gr3-2-gb11482161190
Aanbouw aan achterzijde rijwoning

De hoekwoning is voorzien van een aanbouw aan de achtergevel. Om de keuken van zoveel mogelijk daglicht te voorzien en om een goede scheiding naar het belendende perceel te maken, is de aanbouw smal en diep vormgegeven. De relatie tussen de woning en de tuin is hierdoor geoptimaliseerd. Bovenstaande interieur tekening geeft het beeld weer als men vanuit de woonkamer naar de lange keuken kijkt. De woning krijgt op deze wijze een sterke relatie met de tuin.

ga naar project
Duinvilla Wassenaar

Aan de Dwarsweg in de wijk De Kieviet te Wassenaar hebben wij een oude villa gedeeltelijk gesloopt ten behoeve van een nieuw volume. De originele villa was voorzien van lessenaarsdaken en was opgedeeld in twee volumes. Voor het nieuwe ontwerp hebben wij de verdiepingshoogte verhoogd en het volume vergroot. Het resultaat is een strakke moderne villa verzonken in het glooiende duinlandschap.

ga naar project
5-11016-bv-pre-web-website-1200x600-slider-2
Moderne villa met strakke detaillering

In het Gooi hebben wij deze villa ontworpen. De villa bestaat uit een patroon van afwisselend gesloten en open delen. De gesloten delen zijn metselwerk wanden met een stucwerk afwerking, terwijl de open delen van verdiepingshoog glas gemaakt zijn.

ga naar project
14028-bv-pre-web-website-1200x600-gr1-compressed-2
Gemetselde woninguitbreiding

In Utrecht is door aannemingsbedrijf Pos en Zanoli een woninguitbreiding in Utrecht gerealiseerd.  De keuken is in dit project vergroot, verhoogd en efficiënter ingedeeld. Door de nieuwe daglichtopeningen is de relatie tussen de woning en de tuin verbeterd.


ga naar project
aanbouw-exterieur-voorgevel
Minimalistische aanbouw

Deze aanbouw, met een hoog ambitieniveau, is aan de buitenkant zo gedetailleerd dat hij lijkt te zweven als een tijdelijk object naast de woning. De gevel is afwisselend gesloten en transparant. De glasvlakken lopen van vloer tot plafond en zijn gemaakt van strakke slanke stalen kozijnen.

ga naar project
contrasterende-aanbouw-assendelft-1200x600-1
Contrasterende stijl Zaanstad

De aanbouw op de begane grond van deze woning in Assendelft is gemaakt van geprofileerde staalplaat in een kleur die contrasteert met het bestaande huis. In de aanbouw bevinden zich de eetkamer, de ouderslaapkamer, de badkamer en een bergruimte. De daklijst van de aanbouw is gemaakt van een gezette staalplaat in dezelfde kleur als de profielplaten en de kozijnen.

ga naar project
9-aanbouw-architect-moderne-stijl-1200x600-1
Een contrasterende aanbouw

Aan deze vrijstaande afgelegen woning in Lochem maakten wij een aanbouw in een moderne en contrasterende stijl. De aanbouw is zo ontworpen dat op een zuivere manier omgegaan wordt met het aansluiten op de bestaande goot van het pand. De aanbouw is voorzien van een luifel met daaronder een volledig minimalistische glazen gevel. Om toch de benodigde privacy en zonwering te waarborgen hebben wij gewerkt met schuivende panelen, die half transparant zijn.

ga naar project
moderne-aanbouw-bungalow-leiden-1200x600-1
Een bungalow, mijn droomwoning!

Tijdens het inloopspreekuur gaf de eigenaar van deze jaren 70 bungalow in het Groene Hart aan dat hij eindelijk zijn droomwoning gevonden had. Alleen was de bungalow te klein en te gedateerd. Direct tijdens het inloopspreekuur hebben wij schetsen gemaakt en de eerste ideeën met elkaar gedeeld. Vervolgens zijn deze schetsen vertaald in ontwerp- en bouwtekeningen. De aannemer heeft hierna de bungalow verbouwd naar de gewenste droomwoning.

ga naar project
4-tuinkamer-aanbouw-architect-1200x600-2
Aanbouw als tuinkamer in Leiden

Hoe kunnen wij meer relatie krijgen met de tuin? Dat was de belangrijkste vraag van de opdrachtgever aan ons. Wij hebben in de ontwerpfase diverse schetsen en opties uitgewerkt. Een iets naar achteren geschoven aanbouw langs de zijgevel met een volledig glazen hoek resulteerde in de meest interessante oplossing. Deze woning in Leiden heeft hierdoor een tuinkamer gekregen die zowel onderdeel uitmaakt van de woning als van de tuin.

In de bestaande gevels van de hoekwoning zijn grote sparingen gemaakt. Hierdoor ontstaat er een interessante relatie tussen de bestaande keuken en zitkamer. Beide ruimten staan nu in verbinding met de tuinkamer. De bestaande houtkachel is hergebruikt en vormt een verbindend element tussen de zit- en de tuinkamer.

ga naar project
aanbouw-architect-grote-woonkeuken-1200x600-1
Aanbouw wordt grote woonkeuken

Aan deze Haagse half-vrijstaande woning maakten wij een aanbouw als uitbreiding van de woonkeuken. De aanbouw heeft een schuine wand, die zo gepositioneerd is om optimaal van de zon in de tuin gebruik te kunnen maken. Er is een extra hoekverdraaiing tussen de luifel en de gevel gemaakt waardoor de hoekverdraaiing extra kracht wordt bijgezet.

De gevel van de aanbouw is opgebouwd uit smalle houten latjes en de deur naar de tuin valt hier helemaal in weg door gebruik te maken van hetzelfde materiaal. Aluminium kozijnen maken het gevelbeeld compleet. In het hart van de aanbouw is een daklicht gemaakt waardoor het centraal gelegen kantoor en de centrale keuken licht van boven krijgen.

ga naar project
6-14064-uo-afb-2016-06-08-website-1200x600-slider-2
Transformatie Reeuwijk

In sommige gevallen is het lastig om te kiezen of een pand gesloopt moet worden, waarna nieuwbouw plaats kan vinden, of dat het efficiënter is het pand te verbouwen. In Reeuwijk was dat niet anders. Na het maken van diverse kostenramingen heeft de opdrachtgever besloten tot verbouw over te gaan. Dit had niet in de laatste plaats te maken met een gedurende het proces toenemende affiniteit met de oude woning.

ga naar project
13066-bv-pre-web-website-1200x600-gr1new1482157738
Woninguitbreiding Den Haag

Aan de Prins Mauritslaan in Den Haag ontwierpen wij deze aanbouw. De aanbouw is voorzien van een groen dak, dat het klimaat in de aanbouw helpt te reguleren. In de aanbouw is een werkplek gemaakt. De aanbouw is voorzien van een zinken gevelafwerking. Het glas is in aluminium kozijnen gevat. Er is gekozen voor een aluminium profiel met minimale afmetingen om een rank en licht uiterlijk te garanderen. Het interieur van de aanbouw is bereikbaar vanuit de huidige keukenruimte. Door gebruik te maken van bovenlichten lijkt het dak te zweven en wordt veel licht de woning in gehaald.

ga naar project
f148ed58716b9ce921412ce515b79f5bfad24634
Uitbreiding woning

De aanbouw aan de Marcus Aureliuslaan in Ypenburg is onherkenbaar. Dit komt doordat het metselwerk door is gemetseld met hetzelfde type baksteen als in het bestaande gedeelte en de raamafmetingen identiek zijn aan de raamafmetingen in het bestaande gedeelte van de woning.

ga naar project
34dd59e7e85332f67a5a87fbdf555a02ac5ea1f4
Aanbouw met overkapping

Wij maakten dit ontwerp voor een aanbouw aan een woning aan de Rijerskoop in Boskoop. Het dak is voorzien van een pergola, die het zonlicht filtert. Het afdak is middels een versmalde detaillering aan de draagconstructie verbonden, waardoor het afdak licht overkomt en bijna lijkt te zweven. Door een deel van het terras te overdekken ontstaat er een geleidelijke overgang van huis naar tuin, de veranda en het terras zijn hierin tussenstappen.

ga naar project
4-aanbouw-verbindt-kelder-met-woonhuis-exterieur
Kelder en aanbouw

Het was de droom van de opdrachtgever om een grote multifunctionele ruimte bij het huis te hebben. Omdat dit in het bestaande bouwvolume niet te realiseren was, is ervoor gekozen om een grote afzinkkelder in de tuin te realiseren. Om de kelder met de bestaande woning te verbinden is een aanbouw op de begane grond toegevoegd aan het huis. Via de aanbouw, die opgetrokken is uit traditioneel metselwerk, kan via de trap de kelder bereikt worden. Daglicht komt in de kelder via het ruim gedimensioneerde trapgat in de aanbouw en via een aantal hoge ramen aan de achterzijde van de kelder. Deze ramen waren mogelijk omdat de oorspronkelijk tuin schuin afliep. Op het dak van de kelder bevindt zich een plaatselijk verhoogde tuin.

ga naar project
11039-bv-pre-web-website-1200x600-gr11482242991
Aanbouw in baksteen Nootdorp

Om optimaal de zon te benutten is in dit project in samenspraak met de opdrachtgever besloten om de woonkamer aan de achterzijde te vergroten. De huidige bergruimte op het zuiden wordt vervangen door een keuken en werkkamer. De smalle ramen laten voldoende daglicht binnen, maar waarborgen tevens de privacy ten opzichte van het buurpand, dat slechts enkele meters verder ligt.

ga naar project
aanbouw-flexibel-en-modern-voorgevel
Flexibele en moderne aanbouw

In Wergea gelegen in Friesland, hebben wij deze moderne en flexibel te gebruiken aanbouw ontworpen. De aanbouw biedt naast de extra ruimte; opbergruimte, vergrootte studeerkamer en een extra zithoek, een beschut hoekje in de tuin ter bescherming tegen de harde Friese winden. Hiertoe zijn flexibele houten schermen geïntroduceerd die bescherming bieden tegen zon en wind. Bij de zithoek is er de mogelijkheid om bij het openschuiven van deze houten schermen bijna de gehele gevel te openen. Hierdoor kan deze hoek gebruikt worden als fijne beschutte buitenruimte in de zomer, maar ook als extra binnenruimte in de winter. 

ga naar project
11112-bv-pre-web-website-1200x600-gr11482248700
Aanbouw verbindt woonhuis en garage

De aanbouw in Nootdorp is een verbinding tussen de garage en het woonhuis. Om dit tot uitdrukking te brengen is gekozen voor een afwijkende materialisering. De aanbouw is gemaakt met een zinken dakrand en aluminium kozijnen. Beide hebben dezelfde kleur. De doorgetrokken houten vloer in de aanbouw zorgt binnen voor een relatie tussen bestaande bouw en aanbouw. De open gevel aan de aanbouw geeft een heldere verbinding tussen garage en woning.

ga naar project
Moderne aanbouw van cortenstaal

Voor deze vrijstaande nieuwbouwwoning hebben wij het ontwerp gemaakt voor een aanbouw van cortenstaal. De wens van de opdrachtgever was extra zitruimte met uitzicht op de tuin, waardoor ze al vanaf vroeg in het voorjaar volop van de eerste zonnige dagen kunnen genieten.

Tijdens ons inloopspreekuur in Den Haag hebben wij in dit kennismakingsgesprek al de eerste schetsen voor de aanbouw gemaakt.

ga naar project
prefab-dijkwoning-1200x600-slider-2
Prefab kelder dijkwoning

In Heenvliet hebben wij een bestaande woning in dezelfde stijl verlengd door middel van een aanbouw over 2 lagen. De woning is een dijkwoning. In de tuin hebben wij een prefab kelderbak (zie prefab kelders) geplaatst die vanuit het woonhuis toegankelijk is. In de kelderbak (baksteen gevel) zijn een slaapkamer en een sauna geplaatst.

ga naar project
aanbouw-jaren-30-verbouwing-1200x600-1
Jaren 30 woning

Aan de Roodborstlaan gelegen in de vogelbuurt te Den Haag, staat deze jaren 30 hoekwoning. Het is een grondgebonden, vrijstaande woning met een royale entree en fraaie luifelconstructie bij de voordeur. De bijzondere vormgeving van kozijnen en de fraaie metselwerkdetailleringen zijn kenmerkend voor dit type woning. 

ga naar project
moderne-aanbouw-aluminium-schuifpui-1200x600-1
Aanbouw met aluminium schuifpui

In Den Haag hebben wij een bijzondere moderne aanbouw opgeleverd. Tijdens inloopspreekuur kwam de opdrachtgever met een duidelijke wens en een bijbehorend budget. Om binnen budget te blijven heeft de architect in nauw overleg met de aannemer gekeken naar alternatieve opties voor de constructie.

Het resultaat is een moderne aanbouw die niet bestaat uit opgebouwde wanden maar merendeels bestaat uit kozijnen. Op de hoek is een kolom geplaatst. Deze biedt voldoende draagkracht en maakt het mogelijk om de aanbouw een ranke afwerking te geven. Het verlaagde plafond creëert ruimte om de dakconstructie netjes weg te werken.

ga naar project
c4ed7efd7756813ec55fdc04c942c2c4e9e4099c
Verbouwing vrijstaande woning Muiderberg

Het project betreft de complete verbouwing van dit vrijstaande huis in Muiderberg, waarbij de oude woning is voorzien van een grote aanbouw. De aanbouw is een verlenging van de woonkamer en is deels verdiept uitgevoerd. Hier is voor gekozen, omdat de bestaande plafondhoogte in de woning zeer beperkt was. De aanbouw is wat vormgeving betreft contrasterend ontworpen te opzichte van het bestaande woonhuis.

ga naar project