Ons Team

Studioschaeffer is in 2004 opgericht door Bas van den Broeck, Jeroen Lange en Maarten Innemee. De architecten werken al samen sinds hun studie aan de TU in Delft. Het bureau bestaat uit een team van enthousiaste architecten, bouwkundigen, ondersteunend personeel en stagiairs. 

team-studioschaeffer-architecten

"Wij staan voor heldere en open communicatie."

Onze communicatie begint al op onze website. Hier geven wij inzicht in de mogelijkheden en in onze werkzaamheden. Een heldere communicatie betekent voor ons ook een duidelijke onderbouwing van het ontwerp met functionele, esthetische en financiële argumenten. Zo weet je straks exact waarom er voor een bepaalde oplossing is gekozen. 

Kennis en ervaring 
Als architectenbureau zijn wij gespecialiseerd in het werken met particuliere opdrachtgevers. Wij leveren de volgende diensten: ontwerpwerkzaamheden, tekenwerkzaamheden, bouwbegeleiding, bouwkostenramingen, visualisaties, vergunningaanvragen, verkooppresentaties, aanbestedingen en bestek schrijven. In algemene zin kan je ervan uitgaan dat wij onszelf tot doel stellen om je zo goed mogelijk te helpen bij alles wat met jouw verbouwing te maken heeft. Daarnaast geeft ons brede netwerk van externe adviseurs en aannemers ons de mogelijkheid om jou altijd met de geschikte partijen in contact te brengen.

Verder hebben we veel ervaring met grootschalige transformatie projecten. Laat je inspireren of neem contact met ons op om jouw plannen door te spreken.

architecten-jeroen-lange-bas-v-d-broeck-maarten-innmee architecten-studioschaeffer-aan-het-werk studioschaeffer-architecten-ontwerpen
regioarchitect-den-haag

Regioarchitect Den Haag

bekijk
jeroen-lange

Regioarchitect Rotterdam

bekijk
bas-van-den-broeck

Regioarchitect Leiden

bekijk
maarten-innemee

Regioarchitect Amsterdam

bekijk
Zinken aanbouw met blauwe kozijnen

Deze jaren 30 woning in Amersfoort is voorzien van een uitbreiding van de keuken. Doordat de keuken nu direct aan de tuin grenst is er een terras ontstaan. Met twee openslaande deuren is de nieuwe patio meer een onderdeel van het huis.

De wens van de bewoners was om zicht te houden op de kinderen in de lager gelegen tuin. Om deze reden is ervoor gekozen om de wanden van glas te maken met aan de buitenzijde houten lamellen. Op deze manier wordt toch een beschut gevoel gegeven maar is er genoeg zicht vanuit de keuken op de tuin.

ga naar project
Verbouwing vrijstaande woning Muiderberg

Het project betreft de complete verbouwing van dit vrijstaande huis in Muiderberg, waarbij de oude woning is voorzien van een grote aanbouw. De aanbouw is een verlenging van de woonkamer en is deels verdiept uitgevoerd. Hier is voor gekozen, omdat de bestaande plafondhoogte in de woning zeer beperkt was. De aanbouw is wat vormgeving betreft contrasterend ontworpen te opzichte van het bestaande woonhuis.

ga naar project
Jaren 30 woning

Aan de Roodborstlaan gelegen in de vogelbuurt te Den Haag, staat deze jaren 30 hoekwoning. Het is een grondgebonden, vrijstaande woning met een royale entree en fraaie luifelconstructie bij de voordeur. De bijzondere vormgeving van kozijnen en de fraaie metselwerkdetailleringen zijn kenmerkend voor dit type woning. 

ga naar project
Duinvilla Wassenaar

Aan de Dwarsweg in de wijk De Kieviet te Wassenaar hebben wij een oude villa gedeeltelijk gesloopt ten behoeve van een nieuw volume. De originele villa was voorzien van lessenaarsdaken en was opgedeeld in twee volumes. Voor het nieuwe ontwerp hebben wij de verdiepingshoogte verhoogd en het volume vergroot. Het resultaat is een strakke moderne villa verzonken in het glooiende duinlandschap.

ga naar project
Jaren 30 woning uitgebreid

Op de begane grond van deze woning in Hilversum hebben wij een aanbouw ontworpen in dezelfde stijl als het bestaande huis. In de aanbouw bevinden zich een deel van de vergrote woonkamer, de eet- en bijkeuken. Door aan de achterkant van de aanbouw veel glas te gebruiken komt er genoeg licht in de verlengde woonkamer, terwijl de klassiek ogende kozijnen in combinatie met de juiste baksteen dat typische jaren 30-gevoel creëren. De aanbouw ligt niet alleen aan de achterkant maar ook deels aan de zijkant van het bestaande huis. Hierdoor heeft men vanuit de eetkeuken zowel zicht op de achter- als voortuin. In de bestaande woning zijn de terug liggende bovenramen en verspringingen in het metselwerk in het oog springende details. Door deze ook terug te laten komen in de aanbouw wordt een identieke bouwstijl gerealiseerd.

ga naar project
Aanbouw verbindt woonhuis en garage

De aanbouw in Nootdorp is een verbinding tussen de garage en het woonhuis. Om dit tot uitdrukking te brengen is gekozen voor een afwijkende materialisering. De aanbouw is gemaakt met een zinken dakrand en aluminium kozijnen. Beide hebben dezelfde kleur. De doorgetrokken houten vloer in de aanbouw zorgt binnen voor een relatie tussen bestaande bouw en aanbouw. De open gevel aan de aanbouw geeft een heldere verbinding tussen garage en woning.

ga naar project
Twee aanbouwen Amstelveen

De woning in Amstelveen is voorzien van een aanbouw aan de tuinzijde t.b.v. het vergoten van de keuken en een aanbouw aan de straatzijde t.b.v. een kantoor aan huis. Beide aanbouwen zijn in de stijl van het bestaande woonhuis ontworpen. De aanbouw aan de straatzijde maakt van de voormalige garage een volwaardige kantoorruimte en zorgt voor meer eenheid in het gevelbeeld. 

De typische raamverdeling is overgenomen van het bestaande pand, ook hebben wij aan de tuinzijde de niet meer verkrijgbare donkere bakstenen en plint van de bestaande gesloopte delen hergebruikt. Zodoende ontstaat er eenheid tussen oud en nieuw. Bijzonder aan dit ontwerp is het afzuigplafond in de keuken. Het zorgt ervoor dat er geen afzuigkap nodig is, zo blijft het zicht vanuit de woonkamer naar de tuin volledig vrij. 

ga naar project
Aanbouw en dakkapel Laren

Aan dit woonhuis in Laren hebben wij op bijpassende wijze een dakkapel en een aanbouw aan de voorgevel ontworpen. De aanbouw aan de voorgevel doet dienst als entree-hal, terwijl de dakkapel een vergroting van de slaapkamer is. Voor dit project hebben wij het ontwerp gemaakt, de bouwtekening gemaakt en de omgevingsvergunning geregeld.

ga naar project
Aanbouw in baksteen Nootdorp

Om optimaal de zon te benutten is in dit project in samenspraak met de opdrachtgever besloten om de woonkamer aan de achterzijde te vergroten. De huidige bergruimte op het zuiden wordt vervangen door een keuken en werkkamer. De smalle ramen laten voldoende daglicht binnen, maar waarborgen tevens de privacy ten opzichte van het buurpand, dat slechts enkele meters verder ligt.

ga naar project