ga terug naar projectenoverzicht

Vergunningsvrije aanbouw

In Amsterdam hebben wij aan de Rooseveltlaan een aanbouw ontworpen, die vergunningsvrij is. De regels voor vergunningsvrij bouwen zijn continue aan verandering onderhevig. Wij hebben kennis van deze regels en helpen graag met een eerste inventarisatie van de opgave om te onderzoeken of een aanbouw vergunningsvrij of vergunning plichtig is.

Project: 17036
Jaar: 2018
Locatie: Amsterdam
Omschrijving: Aanbouw met groendak

 De aanbouw aan de Rooseveltlaan bestaat uit een gemetseld deel en een glazen deel. Het glas zorgt voor een mooie open relatie met de tuin.


vergunningsvrije-aanbouw-uitbouw-architectenbureau-768x525-plattegrond-1 vergunningsvrije-aanbouw-uitbouw-architectenbureau-768x525-plattegrond-2

Het bouwdeel, dat in metselwerk is opgetrokken, huisvest een functionele zone.

7-vergunningsvrije-aanbouw-uitbouw-architectenbureau-768x576-2

De aanbouw is ook voorzien van een sedum dak, oftewel groendak.

3-vergunningsvrije-aanbouw-uitbouw-architectenbureau-768x576-1
Serre aanbouw aan vrijstaande woning

Het project betreft de complete verbouwing van dit vrijstaande huis in Muiderberg, waarbij de oude woning is voorzien van een grote aanbouw met veel glas. De aanbouw is een verlenging van de woonkamer en is deels verdiept uitgevoerd. De aanbouw is wat vormgeving betreft contrasterend ontworpen te opzichte van het bestaande woonhuis.

ga naar project
1-23202-duurzaam-1200x600
Aanbouw realiseert open keuken

De bestaande enkelsteens aanbouw in Hilversum maakt plaats voor een vergunningsvrije aanbouw over de gehele breedte van de achtergevel. De serre aanbouw is zo ontworpen dat hij naadloos aansluit bij de bestaande jaren 30 architectuur van de woning. In de dakrand van de woning zijn zonneschermen geïntegreerd.

ga naar project
Aanbouw met overkapping

Het dak van deze aanbouw is voorzien van een pergola, die het zonlicht filtert. Door een deel van het terras te overdekken ontstaat er een geleidelijke overgang van huis naar tuin, de veranda en het terras zijn hierin tussenstappen.

ga naar project
moderne-aanbouw-aluminium-schuifpui-1200x600-1
Aanbouw met aluminium schuifpui

In Den Haag hebben wij een bijzondere moderne aanbouw opgeleverd. Tijdens inloopspreekuur kwam de opdrachtgever met een duidelijke wens en een bijbehorend budget. Om binnen budget te blijven heeft de architect in nauw overleg met de aannemer gekeken naar alternatieve opties voor de constructie.

Het resultaat is een moderne aanbouw die niet bestaat uit opgebouwde wanden maar merendeels bestaat uit kozijnen. Op de hoek is een kolom geplaatst. Deze biedt voldoende draagkracht en maakt het mogelijk om de aanbouw een ranke afwerking te geven. Het verlaagde plafond creëert ruimte om de dakconstructie netjes weg te werken.

ga naar project
Woninguitbreiding met serre aanbouw

Aan de Prins Mauritslaan in Den Haag ontwierpen wij deze aanbouw. De aanbouw is voorzien van een groen dak, dat het klimaat in de aanbouw helpt te reguleren. In de aanbouw is een werkplek gemaakt. De aanbouw is voorzien van een zinken gevelafwerking. Het glas is in aluminium kozijnen gevat. Er is gekozen voor een aluminium profiel met minimale afmetingen om een rank en licht uiterlijk te garanderen. Het interieur van de aanbouw is bereikbaar vanuit de huidige keukenruimte. Door gebruik te maken van bovenlichten lijkt het dak te zweven en wordt veel licht de woning in gehaald.

ga naar project
Serre verbindt woning en garage

De serre aanbouw in Nootdorp is een verbinding tussen de garage en het woonhuis. De aanbouw is gemaakt met een zinken dakrand en aluminium kozijnen. Beide hebben dezelfde kleur. De doorgetrokken houten vloer in de aanbouw zorgt binnen voor een relatie tussen bestaande bouw en aanbouw.

ga naar project
Uitbreiding geeft nieuw uitzicht

Voor dit huis in Woubrugge is een uitbreiding aan de voorkant ontworpen. Door de woonkeuken met grote glazen gevel en een nieuwe ingang aan de voorzijde krijgt de woning een veel opener karakter naar de straat toe. Ondanks het gebruik van een donkere steen en een zinken dak in de aanbouw van de woning, waardoor de aanbouw zich duidelijk onderscheidt, vormen oud en nieuw een geheel. Het doorlopen van het schuine dak en de gemetselde plint zijn aspecten die de samenhang bewaren.

ga naar project