ga terug naar projectenoverzicht

Aanbouw met aluminium schuifpui

In Den Haag hebben wij een bijzondere moderne aanbouw opgeleverd. Tijdens inloopspreekuur kwam de opdrachtgever met een duidelijke wens en een bijbehorend budget. Om binnen budget te blijven heeft de architect in nauw overleg met de aannemer gekeken naar alternatieve opties voor de constructie.

Het resultaat is een moderne aanbouw die niet bestaat uit opgebouwde wanden maar merendeels bestaat uit kozijnen. Op de hoek is een kolom geplaatst. Deze biedt voldoende draagkracht en maakt het mogelijk om de aanbouw een ranke afwerking te geven. Het verlaagde plafond creëert ruimte om de dakconstructie netjes weg te werken.

Project: 19023
Jaar: 2019
Locatie: Den Haag
Omschrijving: Moderne aanbouw
Werkzaamheden: aanvraag omgevingsvergunning, bouwbegeleiding, definitief ontwerp, prijs- en contractvorming (aannemer), voorlopig ontwerp

 

moderne-aanbouw-aluminium-schuifpui-768x525-1 moderne-aanbouw-aluminium-schuifpui-768x525-2

De kozijnen zijn van aluminium en dragen bij aan het strakke karakter. Doordat de uitbouw aan meerdere kanten uit glas bestaat fungeert deze als het ware als een overdekte buitenruimte.

moderne-aanbouw-aluminium-schuifpui-768x1152-1 moderne-aanbouw-aluminium-schuifpui-768x1152-2

Met een grote schuifpui wordt de tuin bij de woning getrokken. Met een daklicht wordt extra daglicht in de woning toegelaten.

moderne-aanbouw-aluminium-schuifpui-768x1152-3
Gemetselde woninguitbreiding

In Utrecht is door aannemingsbedrijf Pos en Zanoli een woninguitbreiding in Utrecht gerealiseerd.  De keuken is in dit project vergroot, verhoogd en efficiënter ingedeeld. Door de nieuwe daglichtopeningen is de relatie tussen de woning en de tuin verbeterd.

ga naar project
Vrijblijvend advies van onze architecten
ga naar pagina
Patiowoning Scheveningen

In een binnen gebied van een bouwblok in Scheveningen hebben wij op een subtiele wijze een inbreiding gerealiseerd. De daken van de inbreiding hebben verschillende hoogtes. Dit is gedaan ten hoeve van extra daglicht toetreding en een nette aansluiting op bestaande bebouwing. De inbreiding bestaat uit twee aanbouwen die verbonden zijn met een gang langs een patio. In de aanbouw die direct aan de woning grenst is de keuken gesitueerd. De aanbouw achter in de tuin heeft een dubbele functie en wordt gebruikt als werkkamer en muziekkamer. 

ga naar project
Aanbouw jaren 30 woning

Deze aanbouw in het Belgische Park is uitgevoerd in dezelfde stijl als de originele jaren 30 architectuur. De raamverdeling, de profilering van de kozijnen en de baksteen gevel van de jaren 30 woning is overgenomen in de aanbouw. Voor de verbouwing is de bestaande scheiding tussen de woonkamer en de keuken verwijderd. Hiervoor is een staalconstructie in de bestaande bouwmuurgemaakt. De keuken, bestaande uit een lang kookeiland en een meubel langs de bouwmuur, staat in openverbinding met de woonkamer. 

ga naar project
Kelder en aanbouw

Het was de droom van de opdrachtgever om een grote multifunctionele ruimte bij het huis te hebben. Omdat dit in het bestaande bouwvolume niet te realiseren was, is ervoor gekozen om een grote afzinkkelder in de tuin te realiseren. Om de kelder met de bestaande woning te verbinden is een aanbouw op de begane grond toegevoegd aan het huis. Via de aanbouw, die opgetrokken is uit traditioneel metselwerk, kan via de trap de kelder bereikt worden. Daglicht komt in de kelder via het ruim gedimensioneerde trapgat in de aanbouw en via een aantal hoge ramen aan de achterzijde van de kelder. Deze ramen waren mogelijk omdat de oorspronkelijk tuin schuin afliep. Op het dak van de kelder bevindt zich een plaatselijk verhoogde tuin.

ga naar project
Aanbouw met overkapping

Wij maakten dit ontwerp voor een aanbouw aan een woning aan de Rijerskoop in Boskoop. Het dak is voorzien van een pergola, die het zonlicht filtert. Het afdak is middels een versmalde detaillering aan de draagconstructie verbonden, waardoor het afdak licht overkomt en bijna lijkt te zweven. Door een deel van het terras te overdekken ontstaat er een geleidelijke overgang van huis naar tuin, de veranda en het terras zijn hierin tussenstappen.

ga naar project
Minimalistische aanbouw
ga naar project
Flexibele en moderne aanbouw

In Wergea gelegen in Friesland, hebben wij deze moderne en flexibel te gebruiken aanbouw ontworpen. De aanbouw biedt naast de extra ruimte; opbergruimte, vergrootte studeerkamer en een extra zithoek, een beschut hoekje in de tuin ter bescherming tegen de harde Friese winden. Hiertoe zijn flexibele houten schermen geïntroduceerd die bescherming bieden tegen zon en wind. Bij de zithoek is er de mogelijkheid om bij het openschuiven van deze houten schermen bijna de gehele gevel te openen. Hierdoor kan deze hoek gebruikt worden als fijne beschutte buitenruimte in de zomer, maar ook als extra binnenruimte in de winter. 

ga naar project
Een bungalow, mijn droomwoning!

Tijdens het inloopspreekuur gaf de eigenaar van deze jaren 70 bungalow in het Groene Hart aan dat hij eindelijk zijn droomwoning gevonden had. Alleen was de bungalow te klein en te gedateerd. Direct tijdens het inloopspreekuur hebben wij schetsen gemaakt en de eerste ideeën met elkaar gedeeld. Vervolgens zijn deze schetsen vertaald in ontwerp- en bouwtekeningen. De aannemer heeft hierna de bungalow verbouwd naar de gewenste droomwoning.

ga naar project
Transformatie Reeuwijk
ga naar project