Jouw bouwperiode plannen?

In onderstaande planning kun je zien hoe lang het realiseren van jouw bouwproject kost. Van de eerste kennismaking met de architect tot en met het kiezen van de aannemer. Ook tijdens de bouw kunnen we nog helpen met bouwbegeleiding. Deze planning is gebaseerd op een standaard bouwproces en een normale doorlooptijd bij de gemeente. Liever een persoonlijke planning? Neem gerust contact met ons op of kom langs op ons inloopspreekuur

5-transformatie-duurzame-villa-zijgevel
1

Na de kennismaking en het bespreken van de plannen hebben wij, afhankelijk van de plannen, ongeveer 4 weken nodig om al je wensen om te zetten in een tekeningenset die geschikt is voor een eventuele aanvraag bij de gemeente.  Is de aanbouw vergunningsvrij? Dan kunnen stap 2 en 3 overgeslagen worden. 

2

Als de aanbouw vergunningsplichtig is duurt de behandeling van je aanvraag bij de gemeente 8 weken (o.a. voor toetsing door de welstand, stedenbouw en de brandweer). Wij streven er naar om dit traject zo kort mogelijk te maken. Dit lukt regelmatig onder andere door onze jarenlange ervaring met diverse gemeentes. Let op, deze termijn kan door de gemeente nog met 6 weken verlengd worden. 

3

Bij een vergunningsplichtige aanbouw moet de aanvraag na vergunning nog 6 weken ter inzage liggen voor omwonenden, hierna kan de bouw gestart worden.

Tip: controleer na 6 weken bij de gemeente of er geen bezwaar is ingediend. 

4

Aan het einde van het vergunningstraject (na de goedkeuring van de welstand) kunnen wij beginnen met het maken van de technische tekeningen. Hier hebben wij zo'n 3 weken voor nodig. 

5

Aannemers hebben gemiddeld zo'n  3 weken nodig om een offerte te maken. Tip: hou rekening met bouwvakanties, hierdoor kan de planning een aantal weken uitlopen. 

1 tot 2 weken hebben wij hierna nodig voor het bestuderen en het vergelijken van de offertes. Hierna kunnen we samen de keuze maken voor de juiste aannemer. 

6

De aannemer kan vertellen hoe lang hij bezig denkt te zijn met het maken van de verbouwing. dit is afhankelijk van de grootte van het project en de bouwmethode en snelheid van de aannemer. 

Tip: Om het proces te versnellen zou je er voor kunnen kiezen om het traject van aanbesteden tegelijk te laten lopen met het vergunningstraject.

34dd59e7e85332f67a5a87fbdf555a02ac5ea1f4
Aanbouw met overkapping

Wij maakten dit ontwerp voor een aanbouw aan een woning aan de Rijerskoop in Boskoop. Het dak is voorzien van een pergola, die het zonlicht filtert. Het afdak is middels een versmalde detaillering aan de draagconstructie verbonden, waardoor het afdak licht overkomt en bijna lijkt te zweven. Door een deel van het terras te overdekken ontstaat er een geleidelijke overgang van huis naar tuin, de veranda en het terras zijn hierin tussenstappen.

ga naar project
prefab-dijkwoning-1200x600-slider-2
Prefab kelder dijkwoning

In Heenvliet hebben wij een bestaande woning in dezelfde stijl verlengd door middel van een aanbouw over 2 lagen. De woning is een dijkwoning. In de tuin hebben wij een prefab kelderbak (zie prefab kelders) geplaatst die vanuit het woonhuis toegankelijk is. In de kelderbak (baksteen gevel) zijn een slaapkamer en een sauna geplaatst.

ga naar project
74-huis-bouwen-transformatie-1200x600-12
Transformatie Reeuwijk

In sommige gevallen is het lastig om te kiezen of een pand gesloopt moet worden, waarna nieuwbouw plaats kan vinden, of dat het efficiënter is het pand te verbouwen. In Reeuwijk was dat niet anders. Na het maken van diverse kostenramingen heeft de opdrachtgever besloten tot verbouw over te gaan. Dit had niet in de laatste plaats te maken met een gedurende het proces toenemende affiniteit met de oude woning.

ga naar project
aanbouw-exterieur-voorgevel
Minimalistische aanbouw

Deze aanbouw, met een hoog ambitieniveau, is aan de buitenkant zo gedetailleerd dat hij lijkt te zweven als een tijdelijk object naast de woning. De gevel is afwisselend gesloten en transparant. De glasvlakken lopen van vloer tot plafond en zijn gemaakt van strakke, slanke, stalen kozijnen.

ga naar project
bungalow-aanbouw-zink-1200x600-02
Een bungalow, mijn droomwoning!

Tijdens het inloopspreekuur gaf de eigenaar van deze jaren 70 bungalow in het Groene Hart aan dat hij eindelijk zijn droomwoning gevonden had. Alleen was de bungalow te klein en te gedateerd. Direct tijdens het inloopspreekuur hebben wij schetsen gemaakt en de eerste ideeën met elkaar gedeeld. Vervolgens zijn deze schetsen vertaald in ontwerp- en bouwtekeningen. De aannemer heeft hierna de bungalow verbouwd naar de gewenste droomwoning.

ga naar project
f148ed58716b9ce921412ce515b79f5bfad24634
Uitbreiding woning

De aanbouw aan de Marcus Aureliuslaan in Ypenburg is onherkenbaar. Dit komt doordat het metselwerk door is gemetseld met hetzelfde type baksteen als in het bestaande gedeelte en de raamafmetingen identiek zijn aan de raamafmetingen in het bestaande gedeelte van de woning.

ga naar project
1-12158-laan-van-eik-en-duinen-140-1200x600
Afzinkkelder in de tuin

Het was de droom van de opdrachtgever om een grote multifunctionele ruimte bij het huis te hebben. Omdat dit in het bestaande bouwvolume niet te realiseren was, is ervoor gekozen om een grote afzinkkelder in de tuin te realiseren. Om de kelder met de bestaande woning te verbinden is een aanbouw op de begane grond toegevoegd aan het huis. Via de aanbouw, die opgetrokken is uit traditioneel metselwerk, kan via de trap de kelder bereikt worden. Daglicht komt in de kelder via het ruim gedimensioneerde trapgat in de aanbouw en via een aantal hoge ramen aan de achterzijde van de kelder. Deze ramen waren mogelijk omdat de oorspronkelijk tuin schuin afliep. Op het dak van de kelder bevindt zich een plaatselijk verhoogde tuin.

ga naar project
1089-bv-pre-web-2016-10-24-2-grote-afb-compressed-2
Aanbouw jaren 30 woning

Deze aanbouw in het Belgische Park is uitgevoerd in dezelfde stijl als de originele jaren 30 architectuur. De raamverdeling, de profilering van de kozijnen en de baksteen gevel van de jaren 30 woning is overgenomen in de aanbouw. Voor de verbouwing is de bestaande scheiding tussen de woonkamer en de keuken verwijderd. Hiervoor is een staalconstructie in de bestaande bouwmuurgemaakt. De keuken, bestaande uit een lang kookeiland en een meubel langs de bouwmuur, staat in openverbinding met de woonkamer. 

ga naar project
1-duurzaam-14029-narderherne-10-1200x600
Flexibele en moderne aanbouw

In Wergea gelegen in Friesland, hebben wij deze moderne en flexibel te gebruiken aanbouw ontworpen. De aanbouw biedt naast de extra ruimte; opbergruimte, vergrootte studeerkamer en een extra zithoek, een beschut hoekje in de tuin ter bescherming tegen de harde Friese winden. Hiertoe zijn flexibele houten schermen geïntroduceerd die bescherming bieden tegen zon en wind. Bij de zithoek is er de mogelijkheid om bij het openschuiven van deze houten schermen bijna de gehele gevel te openen. Hierdoor kan deze hoek gebruikt worden als fijne beschutte buitenruimte in de zomer, maar ook als extra binnenruimte in de winter. 

ga naar project