Duurzaamheid

Na-isoleren
Een aanbouw zorgt ervoor dat bestaande, in veel situaties slecht geïsoleerde gevels , geïsoleerd worden. Om de rest van de woning ook energiezuiniger te maken kan het ook slim zijn  ook direct andere gevels en je vloer na te isoleren.  De aanbouw zelf zal aan de geldende bouwregelgeving voldoen en is daarom hoogwaardig geïsoleerd. Om nog meer energie te besparen kan je ook en en enkel glas vervangen door HR++ isolatiebeglazing. 

groen-sedum-dak-duurzaam

Groen dak

Ruimten onder een plat dak worden in de zomer vaak onaangenaam warm. Doordat de zon vaak de gehele dag op een zwart oppervlakte staat, kan de temperatuur op een dak flink oplopen (tot wel 70 graden) . Door gebruik te maken van een groen dak zal de temperatuur van het dak niet verder oplopen dan 37 graden, hierdoor blijft ook de onderliggende woning in de zomer koeler. Bovendien zorgt een groen dak voor verlaging van de druk op het riool, vergoot het de biodiversiteit in de stad en zorgt het voor een betere geluidsdemping. 

Slim ontwerpen

In de ontwerpfase kan al rekening gehouden worden met slimme oplossingen om jouw aanbouw duurzaam te maken. Een goed voorbeeld hiervan is de toepassing van lamellen. Lamellen kunnen een volledig transparante gevel op het zuiden aangenaam maken. In de zomer zorgen de lamellen voor het blokkeren van het directe zonlicht in de woning. Terwijl in de winter de laagstaande zon direct de woning binnen kan komen.

Instalaties

het verbouwen van je huis is vaak een goede gelegenheid om de bestaande (verouderde) installaties te vervangen voor energiezuinige installaties. Denk bijvoorbeeld aan een hoog rendement CV ketel of warmtepomp. Er kan ook gedacht worden aan een gescheiden warmte systeem in de aanbouw. Zo kan je bijvoorbeeld je bestaande CV-installatie intact laten en de aanbouw voorzien van infraroodverwarming. Het nieuwe dak kan ook ruimte bieden voor het plaatsen van zonnecollectoren of PV cellen, hierdoor kan er energie en warmte opgewekt worden en kan je flink besparen op de energierekening. 

3-duurzaam-sedumdak lamellen-als-duurzame-oplossing energie-besparen-label-sprongen