Inloopspreekuur: brainstormen en advies

In gedachten heb je misschien al een beeld gevormd van het resultaat van jullie bouwplannen; genieten van een drankje op je nieuwe dakterras, een diner met vrienden in je riante woonkeuken, een totaal vernieuwde woning door een volledige verbouwing of het bouwen van je eigen droomhuis. Tijdens het kosteloze inloopspreekuur denken wij graag met je mee om deze plannen concreet te maken. Schetsen, brainstormen of meer informatie over proces en regelgeving, alles is mogelijk.

inloopspreekuur-maarten-innemee

"Kom langs voor een kosteloos gesprek!"


De gang van zaken tijdens het inloopspreekuur is heel simpel: vertel ons wat je wensen zijn en wij denken vrijblijvend met je mee hoe je deze wensen concreet kunt maken. Verder beantwoorden we graag je vragen en informeren je over de mogelijke vervolgstappen.

Neem vooral (oude) tekeningen, foto’s en/of schetsen mee naar het spreekuur, want dat helpt ons zo optimaal mogelijk mee te denken.

Het inloopspreekuur organiseren wij in Den Haag, Leiden en in Amsterdam. Het inloopspreekuur van Rotterdam vindt tijdelijk in Den Haag plaats.

studioschaeffer-regio-architecten-team at-the-office-studioschaefffer-architecten studioschaeffer-architecten-bureau
regio-architecten-team-inloopspreekuur

Regioarchitecten Den Haag

bekijk hier
studioschaeffer-architecen-jeroen-lange-min

Regioarchitect Rotterdam

bekijk hier
studioschaeffer-architecen-bas-van-den-broeck

Regioarchitect Leiden

bekijk hier
studioschaeffer-architecen-maarten-innemee

Regioarchitect Amsterdam

bekijk hier
Zinken aanbouw met blauwe kozijnen

Deze jaren 30 woning in Amersfoort is voorzien van een uitbreiding van de keuken. Doordat de keuken nu direct aan de tuin grenst is er een terras ontstaan. Met twee openslaande deuren is de nieuwe patio meer een onderdeel van het huis.

De wens van de bewoners was om zicht te houden op de kinderen in de lager gelegen tuin. Om deze reden is ervoor gekozen om de wanden van glas te maken met aan de buitenzijde houten lamellen. Op deze manier wordt toch een beschut gevoel gegeven maar is er genoeg zicht vanuit de keuken op de tuin.

ga naar project
Verbouwing vrijstaande woning Muiderberg

Het project betreft de complete verbouwing van dit vrijstaande huis in Muiderberg, waarbij de oude woning is voorzien van een grote aanbouw. De aanbouw is een verlenging van de woonkamer en is deels verdiept uitgevoerd. Hier is voor gekozen, omdat de bestaande plafondhoogte in de woning zeer beperkt was. De aanbouw is wat vormgeving betreft contrasterend ontworpen te opzichte van het bestaande woonhuis.

ga naar project
Jaren 30 woning

Aan de Roodborstlaan gelegen in de vogelbuurt te Den Haag, staat deze jaren 30 hoekwoning. Het is een grondgebonden, vrijstaande woning met een royale entree en fraaie luifelconstructie bij de voordeur. De bijzondere vormgeving van kozijnen en de fraaie metselwerkdetailleringen zijn kenmerkend voor dit type woning. 

ga naar project
Duinvilla Wassenaar

Aan de Dwarsweg in de wijk De Kieviet te Wassenaar hebben wij een oude villa gedeeltelijk gesloopt ten behoeve van een nieuw volume. De originele villa was voorzien van lessenaarsdaken en was opgedeeld in twee volumes. Voor het nieuwe ontwerp hebben wij de verdiepingshoogte verhoogd en het volume vergroot. Het resultaat is een strakke moderne villa verzonken in het glooiende duinlandschap.

ga naar project
Jaren 30 woning uitgebreid

Op de begane grond van deze woning in Hilversum hebben wij een aanbouw ontworpen in dezelfde stijl als het bestaande huis. In de aanbouw bevinden zich een deel van de vergrote woonkamer, de eet- en bijkeuken. Door aan de achterkant van de aanbouw veel glas te gebruiken komt er genoeg licht in de verlengde woonkamer, terwijl de klassiek ogende kozijnen in combinatie met de juiste baksteen dat typische jaren 30-gevoel creëren. De aanbouw ligt niet alleen aan de achterkant maar ook deels aan de zijkant van het bestaande huis. Hierdoor heeft men vanuit de eetkeuken zowel zicht op de achter- als voortuin. In de bestaande woning zijn de terug liggende bovenramen en verspringingen in het metselwerk in het oog springende details. Door deze ook terug te laten komen in de aanbouw wordt een identieke bouwstijl gerealiseerd.

ga naar project
Aanbouw verbindt woonhuis en garage

De aanbouw in Nootdorp is een verbinding tussen de garage en het woonhuis. Om dit tot uitdrukking te brengen is gekozen voor een afwijkende materialisering. De aanbouw is gemaakt met een zinken dakrand en aluminium kozijnen. Beide hebben dezelfde kleur. De doorgetrokken houten vloer in de aanbouw zorgt binnen voor een relatie tussen bestaande bouw en aanbouw. De open gevel aan de aanbouw geeft een heldere verbinding tussen garage en woning.

ga naar project
Twee aanbouwen Amstelveen

De woning in Amstelveen is voorzien van een aanbouw aan de tuinzijde t.b.v. het vergoten van de keuken en een aanbouw aan de straatzijde t.b.v. een kantoor aan huis. Beide aanbouwen zijn in de stijl van het bestaande woonhuis ontworpen. De aanbouw aan de straatzijde maakt van de voormalige garage een volwaardige kantoorruimte en zorgt voor meer eenheid in het gevelbeeld. 

De typische raamverdeling is overgenomen van het bestaande pand, ook hebben wij aan de tuinzijde de niet meer verkrijgbare donkere bakstenen en plint van de bestaande gesloopte delen hergebruikt. Zodoende ontstaat er eenheid tussen oud en nieuw. Bijzonder aan dit ontwerp is het afzuigplafond in de keuken. Het zorgt ervoor dat er geen afzuigkap nodig is, zo blijft het zicht vanuit de woonkamer naar de tuin volledig vrij. 

ga naar project
Aanbouw en dakkapel Laren

Aan dit woonhuis in Laren hebben wij op bijpassende wijze een dakkapel en een aanbouw aan de voorgevel ontworpen. De aanbouw aan de voorgevel doet dienst als entree-hal, terwijl de dakkapel een vergroting van de slaapkamer is. Voor dit project hebben wij het ontwerp gemaakt, de bouwtekening gemaakt en de omgevingsvergunning geregeld.

ga naar project
Aanbouw in baksteen Nootdorp

Om optimaal de zon te benutten is in dit project in samenspraak met de opdrachtgever besloten om de woonkamer aan de achterzijde te vergroten. De huidige bergruimte op het zuiden wordt vervangen door een keuken en werkkamer. De smalle ramen laten voldoende daglicht binnen, maar waarborgen tevens de privacy ten opzichte van het buurpand, dat slechts enkele meters verder ligt.

ga naar project