ga terug naar projectenoverzicht

Een bungalow, mijn droomwoning!

Van inloopspreekuur tot uitvoering

Tijdens het inloopspreekuur gaf de eigenaar van deze jaren 70 bungalow in het Groene Hart aan dat hij eindelijk zijn droomwoning gevonden had. Alleen was de bungalow te klein en te gedateerd. Direct tijdens het inloopspreekuur hebben wij schetsen gemaakt en de eerste ideeën met elkaar gedeeld. Vervolgens zijn deze schetsen vertaald in ontwerp- en bouwtekeningen. De aannemer heeft hierna de bungalow verbouwd naar de gewenste droomwoning.

Project: 13082
Jaar: 2013
Locatie: Boezemlaan - Boskoop
Omschrijving: Uitbouw bungalow


"De ranke kozijnen en het donkere zinkwerk geven de bungalow een strakke uitstraling"


Het was de wens van de opdrachtgever om de bungalow een strakke en moderne uitstraling te geven. Dit is gelukt door te ontwerpen met ranke kozijnen en donker zinkwerk. Deze materialen zijn zowel toegepast bij de bestaande bebouwing als bij de nieuwe aanbouw.

bouwtekening-renovatie-bungalow-768x525-1 bouwtekening-renovatie-bungalow-768x525-2 bouwtekening-renovatie-bungalow-768x525-3 bouwtekening-renovatie-bungalow-768x525-4

Hieronder is een detail te zien van het toegepast zinkwerk. De felsnaden zorgen voor een mooi schaduwspel.

moderne-aanbouw-bungalow-leiden-768x525-1

Op deze foto is het werk in uitvoering te zien. Het zinkwerk wordt op een geventileerde onderconstructie aangebracht.

9-moderne-aanbouw-bungalow-leiden-768x525-2
moderne-aanbouw-bungalow-leiden-1200x600-2
moderne-aanbouw-bungalow-leiden-768x525-3

De grote glazen puien in de nieuwe aanbouw leveren een prachtig uitzicht over de diepe groene tuin.

moderne-aanbouw-bungalow-leiden-768x525-4

De aanbouw heeft een hoger plafond dan de originele bungalow. In het ontwerp is dit mooi opgelost met in hoogte verspringende dakranden. Aan een zijgevel loopt de dakrand door als pergola boven een zijterras. Dit levert een spectaculair beeld op.

moderne-aanbouw-bungalow-leiden-768x525-6

Bij de originele bungalow was voordeur aan de zijgevel gepositioneerd. In het nieuwe ontwerp is de voordeur verplaatst naar de voorgevel. Hier ligt de gevel iets terug en dit levert een overkapping op.

Ook plannen om jouw woning te vergroten met een aanbouw? Kom dan langs op ons inloopspreekuur, wij denken graag met je mee!

Jaren 30 aanbouw verbindt begane grond en souterrain
ga naar project
Uitbreiding geeft nieuw uitzicht

Voor dit huis in Woubrugge is een uitbreiding aan de voorkant ontworpen. Door de woonkeuken met grote glazen gevel en een nieuwe ingang aan de voorzijde krijgt de woning een veel opener karakter naar de straat toe. Ondanks het gebruik van een donkere steen en een zinken dak in de aanbouw van de woning, waardoor de aanbouw zich duidelijk onderscheidt, vormen oud en nieuw een geheel. Het doorlopen van het schuine dak en de gemetselde plint zijn aspecten die de samenhang bewaren.

ga naar project
1-15027-spaargarenstraat-27-1200x600
Aanbouw in het Oranjepark in Oegstgeest

In Oegstgeest, vlak achter De Kempenaerstraat, hebben wij voor deze woning aan de Spaargarenstraat een ontwerp gemaakt voor een totaal renovatie met aanbouw. Wij hebben het proces van schetsontwerp tot en met de bouwvoorbereiding begeleid. 

De uitdaging bij deze verbouwopgave was de aansluiting van een nieuwe aanbouw op een jaren ‘30 woning. Kies je dan voor een moderne contrasterende uitstraling of juist voor een stijl die past bij de bestaande architectuur? Bij dit project hebben wij voor het laatste gekozen, een ingetogen aanbouw die mooi aansluit op de bestaande baksteen architectuur met houten kozijnen.

ga naar project
1-duurzaam-15019-nassaulaan-17-1200x600
Aanbouw in Oud Oegstgeest

Voor deze jaren 30 woning in het Oranjepark in Oegstgeest hebben wij een aanbouw ontworpen. In het ontwerp hebben wij de aanbouw zoveel mogelijk laten aansluiten bij de originele jaren 30 architectuurstijl. De aanbouw maakt onderdeel uit van een totaal renovatie van de jaren 30 woning. Na afronding van de ontwerpwerkzaamheden zijn de vergunningstekeningen en de bouwtekeningen door ons opgemaakt.

ga naar project
Moderne aanbouw in Katwijk

Aan deze vrijstaande woning in Katwijk maakten wij een aanbouw in moderne stijl. De aanbouw heeft een grijze zinken bekleding met horizontale felsnaden. Deze horizontale lijnen zijn doorgezet in de nieuwe pergola en dit zorgt ervoor dat de tuin nog meer onderdeel uitmaakt van de woning. 

In de originele achtergevel hebben wij grotere gevelopeningen gemaakt ten behoeve van extra daglicht en meer relatie met de tuin.

ga naar project
Aanbouw jaren 30 woning in de Professorenwijk
ga naar project
Aanbouw als tuinkamer in Leiden

Hoe kunnen wij meer relatie krijgen met de tuin? Dat was de belangrijkste vraag van de opdrachtgever aan ons. Wij hebben in de ontwerpfase diverse schetsen en opties uitgewerkt. Een iets naar achteren geschoven aanbouw langs de zijgevel met een volledig glazen hoek resulteerde in de meest interessante oplossing. Deze woning in Leiden heeft hierdoor een tuinkamer gekregen die zowel onderdeel uitmaakt van de woning als van de tuin.

ga naar project
Aanbouw met overkapping

Wij maakten dit ontwerp voor een aanbouw aan een woning aan de Rijerskoop in Boskoop. Het dak is voorzien van een pergola, die het zonlicht filtert. Het afdak is middels een versmalde detaillering aan de draagconstructie verbonden, waardoor het afdak licht overkomt en bijna lijkt te zweven. Door een deel van het terras te overdekken ontstaat er een geleidelijke overgang van huis naar tuin, de veranda en het terras zijn hierin tussenstappen.

ga naar project
Tweelaags aanbouw in Roelofarendsveen
ga naar project