ga terug naar projectenoverzicht

Moderne aanbouw in Wassenaar

Deze jaren 30 woning in Wassenaar heeft een unieke achtertuin. Een deel van de tuin eindigt ter hoogte van de begane grond en een ander deel sluit aan op het souterrain. Om dit hoogteverschil te overbruggen hebben wij een aanbouw ontworpen die deels over twee verdiepingen is gerealiseerd.

Doordat het hoge deel van de aanbouw minder diep reikt dan de rest van de aanbouw ontstaat er een hoek met extra veel lichtinval. De vloer ligt daar iets terug en daardoor val er extra licht het souterrain binnen.

De aanbouw is een moderne vertaling van de jaren 30 woning. Door een strakke steenachtige dakrand ontstaat er een mooie scheiding tussen oud en nieuw. Het baksteen lijkt de dakrand te dragen, dit geeft extra statuur aan de aanbouw.


Project: 18455
Jaar: 2018
Locatie: Den Haag
Omschrijving: Aanbouw met moderne vertaling van een jaren 30 stijl
Werkzaamheden: aanvraag omgevingsvergunning, definitief ontwerp, prijs- en contractvorming (aannemer), voorlopig ontwerp

Het hoogte verschil tussen de tuin en de begane grond hebben in het tuinontwerp met terrassen opgelost. Hierdoor ontstaat een geleidelijke overgang van het terras aan de aanbouw naar het terras in de tuin.

Na de ontwerpwerkzaamheden hebben wij de tekeningen gemaakt voor de vergunningsaanvraag bij de gemeente Wassenaar. Voor de aanbesteding bij meerdere aannemers hebben wij de bouwtekeningen en de technische omschrijving gemaakt.

Kom gerust een keer langs op ons inloopspreekuur wanneer je ook plannen hebt om je woning uit te breiden met een aanbouw.

Uitbreiding geeft nieuw uitzicht

Voor dit huis in Woubrugge is een uitbreiding aan de voorkant ontworpen. Door de woonkeuken met grote glazen gevel en een nieuwe ingang aan de voorzijde krijgt de woning een veel opener karakter naar de straat toe. Ondanks het gebruik van een donkere steen en een zinken dak in de aanbouw van de woning, waardoor de aanbouw zich duidelijk onderscheidt, vormen oud en nieuw een geheel. Het doorlopen van het schuine dak en de gemetselde plint zijn aspecten die de samenhang bewaren.

ga naar project
moderne-aanbouw-bungalow-leiden-1200x600-1
Een bungalow, mijn droomwoning!

Tijdens het inloopspreekuur gaf de eigenaar van deze jaren 70 bungalow in het Groene Hart aan dat hij eindelijk zijn droomwoning gevonden had. Alleen was de bungalow te klein en te gedateerd. Direct tijdens het inloopspreekuur hebben wij schetsen gemaakt en de eerste ideeën met elkaar gedeeld. Vervolgens zijn deze schetsen vertaald in ontwerp- en bouwtekeningen. De aannemer heeft hierna de bungalow verbouwd naar de gewenste droomwoning.

ga naar project
1-aanbouw-zink-vergunningsvrij-1200x600-1
Moderne aanbouw in Katwijk

Aan deze vrijstaande woning in Katwijk maakten wij een aanbouw in moderne stijl. De aanbouw heeft een grijze zinken bekleding met horizontale felsnaden. Deze horizontale lijnen zijn doorgezet in de nieuwe pergola en dit zorgt ervoor dat de tuin nog meer onderdeel uitmaakt van de woning. 

In de originele achtergevel hebben wij grotere gevelopeningen gemaakt ten behoeve van extra daglicht en meer relatie met de tuin.

ga naar project
Duinvilla Wassenaar
ga naar project
Aanbouw jaren 30 woning in de Professorenwijk
ga naar project
34dd59e7e85332f67a5a87fbdf555a02ac5ea1f4
Aanbouw met overkapping

Wij maakten dit ontwerp voor een aanbouw aan een woning aan de Rijerskoop in Boskoop. Het dak is voorzien van een pergola, die het zonlicht filtert. Het afdak is middels een versmalde detaillering aan de draagconstructie verbonden, waardoor het afdak licht overkomt en bijna lijkt te zweven. Door een deel van het terras te overdekken ontstaat er een geleidelijke overgang van huis naar tuin, de veranda en het terras zijn hierin tussenstappen.

ga naar project