ga terug naar projectenoverzicht

Minimalistische aanbouw

Aanbouw met strakke detaillering in Den Haag.

Deze aanbouw, met een hoog ambitieniveau, is aan de buitenkant zo gedetailleerd dat hij lijkt te zweven als een tijdelijk object naast de woning. De gevel is afwisselend gesloten en transparant. De glasvlakken lopen van vloer tot plafond en zijn gemaakt van strakke slanke stalen kozijnen.

Project: 0957
Jaar: 2009
Locatie: Brugsestraat - Den Haag
Omschrijving: Aanbouw minimalistisch

"Wit gespoten strekmetaal zorgt voor transparantie"


De aanbouw voorziet een werk- en slaapkamer die zijn gescheiden door een kleine badkamer met douche en toilet.

aanbouw-plattegrond-bestaand aanbouw-plattegrond-nieuw

Onder de glasvlakken zijn convectorputten toegepast. Op onderstaande foto is goed te zien hoe de warme materialisering van plafond en vloer de ruimte een aangenaam karakter geeft.

aanbouw-interieur

De woning en de aanbouw zijn van elkaar gescheiden door een grote schuifdeur. De schuifdeur lijnt exact uit met het vaste deel van de wand, waardoor er een strakke aansluiting ontstaat wanneer de deur gesloten is.

aanbouw-aansluiting-woning-aanbouw
aanbouw-strekmetalen-gevel-exterieur
aanbouw-interieur-badkamerblok

De gesloten vlakken in de gevels zijn aan de buitenzijde bekleed met wit gespoten strekmetaal. Strekmetaal is een metalen beplating waarbij de plaat is door geponst en vervolgens is uitgetrokken. De beplating krijgt zo een reliëf en wordt licht transparant.

aanbouw-interieur-deur

De badkamer is als een doos vormgegeven zodat het lijkt alsof deze vrij in de ruimte staat. Dit is extra versterkt door het plafond dezelfde houten afwerking te geven als de vloer.

aanbouw-voorgevel-exterieur

We hebben ervoor gekozen de aanbouw te laten contrasteren met de bestaande bebouwing, hierdoor krijgt de aanbouw een eigen gezicht.

4-vergunningsvrije-aanbouw-uitbouw-architectenbureau-1200x600-1
Vergunningsvrije aanbouw

In Amsterdam hebben wij aan de Rooseveltlaan een aanbouw ontworpen, die vergunningsvrij is. De regels voor vergunningsvrij bouwen zijn continue aan verandering onderhevig. Wij hebben kennis van deze regels en helpen graag met een eerste inventarisatie van de opgave om te onderzoeken of een aanbouw vergunningsvrij of vergunning plichtig is.

ga naar project
14028-bv-pre-web-website-1200x600-gr1-compressed-2
Gemetselde woninguitbreiding

In Utrecht is door aannemingsbedrijf Pos en Zanoli een woninguitbreiding in Utrecht gerealiseerd.  De keuken is in dit project vergroot, verhoogd en efficiënter ingedeeld. Door de nieuwe daglichtopeningen is de relatie tussen de woning en de tuin verbeterd.


ga naar project
c4ed7efd7756813ec55fdc04c942c2c4e9e4099c
Verbouwing vrijstaande woning Muiderberg

Het project betreft de complete verbouwing van dit vrijstaande huis in Muiderberg, waarbij de oude woning is voorzien van een grote aanbouw. De aanbouw is een verlenging van de woonkamer en is deels verdiept uitgevoerd. Hier is voor gekozen, omdat de bestaande plafondhoogte in de woning zeer beperkt was. De aanbouw is wat vormgeving betreft contrasterend ontworpen te opzichte van het bestaande woonhuis.

ga naar project
contrasterende-aanbouw-assendelft-1200x600-1
Contrasterende stijl Zaanstad

De aanbouw op de begane grond van deze woning in Assendelft is gemaakt van geprofileerde staalplaat in een kleur die contrasteert met het bestaande huis. In de aanbouw bevinden zich de eetkamer, de ouderslaapkamer, de badkamer en een bergruimte. De daklijst van de aanbouw is gemaakt van een gezette staalplaat in dezelfde kleur als de profielplaten en de kozijnen.

ga naar project
5-14220-bv-afb-pre-2018-09-18-1200x600
Zinken aanbouw met blauwe kozijnen

Deze jaren 30 woning in Amersfoort is voorzien van een uitbreiding van de keuken. Doordat de keuken nu direct aan de tuin grenst is er een terras ontstaan. Met twee openslaande deuren is de nieuwe patio meer een onderdeel van het huis.

De wens van de bewoners was om zicht te houden op de kinderen in de lager gelegen tuin. Om deze reden is ervoor gekozen om de wanden van glas te maken met aan de buitenzijde houten lamellen. Op deze manier wordt toch een beschut gevoel gegeven maar is er genoeg zicht vanuit de keuken op de tuin.

ga naar project
aanbouw-flexibel-en-modern-voorgevel
Flexibele en moderne aanbouw

In Wergea gelegen in Friesland, hebben wij deze moderne en flexibel te gebruiken aanbouw ontworpen. De aanbouw biedt naast de extra ruimte; opbergruimte, vergrootte studeerkamer en een extra zithoek, een beschut hoekje in de tuin ter bescherming tegen de harde Friese winden. Hiertoe zijn flexibele houten schermen geïntroduceerd die bescherming bieden tegen zon en wind. Bij de zithoek is er de mogelijkheid om bij het openschuiven van deze houten schermen bijna de gehele gevel te openen. Hierdoor kan deze hoek gebruikt worden als fijne beschutte buitenruimte in de zomer, maar ook als extra binnenruimte in de winter. 

ga naar project
34dd59e7e85332f67a5a87fbdf555a02ac5ea1f4
Aanbouw met overkapping

Wij maakten dit ontwerp voor een aanbouw aan een woning aan de Rijerskoop in Boskoop. Het dak is voorzien van een pergola, die het zonlicht filtert. Het afdak is middels een versmalde detaillering aan de draagconstructie verbonden, waardoor het afdak licht overkomt en bijna lijkt te zweven. Door een deel van het terras te overdekken ontstaat er een geleidelijke overgang van huis naar tuin, de veranda en het terras zijn hierin tussenstappen.

ga naar project
1089-bv-pre-web-2016-10-24-2-grote-afb-compressed-2
Aanbouw jaren 30 woning

Deze aanbouw in het Belgische Park is uitgevoerd in dezelfde stijl als de originele jaren 30 architectuur. De raamverdeling, de profilering van de kozijnen en de baksteen gevel van de jaren 30 woning is overgenomen in de aanbouw. Voor de verbouwing is de bestaande scheiding tussen de woonkamer en de keuken verwijderd. Hiervoor is een staalconstructie in de bestaande bouwmuurgemaakt. De keuken, bestaande uit een lang kookeiland en een meubel langs de bouwmuur, staat in openverbinding met de woonkamer. 

ga naar project
5-14081-1uo-afb-2017-06-02-jaren-30-aanbouw-architect-1200x600-1
Jaren 30 woning uitgebreid

Op de begane grond van deze woning in Hilversum hebben wij een aanbouw ontworpen in dezelfde stijl als het bestaande huis. In de aanbouw bevinden zich een deel van de vergrote woonkamer, de eet- en bijkeuken. Door aan de achterkant van de aanbouw veel glas te gebruiken komt er genoeg licht in de verlengde woonkamer, terwijl de klassiek ogende kozijnen in combinatie met de juiste baksteen dat typische jaren 30-gevoel creëren. De aanbouw ligt niet alleen aan de achterkant maar ook deels aan de zijkant van het bestaande huis. Hierdoor heeft men vanuit de eetkeuken zowel zicht op de achter- als voortuin. In de bestaande woning zijn de terug liggende bovenramen en verspringingen in het metselwerk in het oog springende details. Door deze ook terug te laten komen in de aanbouw wordt een identieke bouwstijl gerealiseerd.

ga naar project