ga terug naar projectenoverzicht

Jaren 30 woning

Vergrote woning door aanbouw en indelingswijziging

Aan de Roodborstlaan gelegen in de Vogelbuurt te Den Haag, staat deze jaren 30 hoekwoning. Het is een grondgebonden, vrijstaande woning met een royale entree en fraaie luifelconstructie bij de voordeur. De bijzondere vormgeving van kozijnen en de fraaie metselwerkdetailleringen zijn kenmerkend voor dit type woning. 

Project: 15193
Jaar: 2015
Locatie: Roodborstlaan - Den Haag
Omschrijving: Vergrote woning door aanbouw en indelingswijziging

"Van oud naar nieuw"

Op het eerste gezicht lijkt de woning in goede staat. Toch viel er veel te verbeteren, zonder daarbij de typische jaren '30 look te verliezen. Op de hiernaast staande plattegrond is de indelingswijziging van oud naar nieuw te zien. Wij hebben een uitbouw aan de zij- en achterzijde van de woning gerealiseerd, passend in bestaande stijl van de woning. Voor deze aanbouw hebben wij alle vergunningen aangevraagd, de kosten berekend, de bouw begeleid, geholpen bij het kiezen van de juiste aannemer en tijdens het bouwproces er op toegezien dat het werk werd uitgevoerd naar de eisen van de gesloten overeenkomst. 

02955b95c43dd62ef17006895e8c660ba458e561 d081df4dd45138a8a1af5f40972f57c085c35ec9 62afa0c20c1475ec6b174af9c266459b198e1250 70da9f6ca25915bb0278198988eacef3d9ddfa29

De ruime woonkeuken is voorzien van een kookeiland, zit-bar en een complete wand voor apparatuur en opbergruimte. De vlakke lichtkoepel boven de woonkeuken zorgt voor veel en natuurlijk daglicht in de woonkeuken. Dit wordt versterkt door de kleuren in de woning licht en basis te houden. 

15193-bv-pre-web-2017-01-12-website-kl1new1484305052

Door de indelingswijziging is er een doorkijk ontstaan tussen meerdere vertrekken. Deze doorkijk hebben we versterkt door donkere stalen binnendeuren die in contrast staan met de witte binnenwanden. 

6e4cd3a27a161a655cf9fd5e4bfd918f48f9ae63
aanbouw-jaren-30-verbouwing-1200x600-3
15193-bv-pre-web-2017-01-12-website-kl31484305072

De bestaande garage is in zijn geheel verwijderd en opnieuw opgebouwd om bij de woning als woonruimte te betrekken. Hierdoor is er een zeer grote serre ontstaan. De horizontale uitbouw zorgt voor een grote hoeveelheid daglicht in de woning en een zeer ruime woon/zitgelegenheid. De glazen gevel zorgt voor optimaal contact met de tuin.  

15193-bv-pre-web-2017-01-12-website-kl51484304829

De woning is door de uitbouw aan de zij- en achterzijde van de woning vergroot met een oppervlakte van 75 m2. De inval van het daglicht door de grote raamoppervlakten zorgt voor een sfeervol karakter. De houten vloer zorgt voor een warme, natuurlijke uitstraling.

15193-bv-pre-web-2017-01-12-website-kl41484304829

De eerste verdieping is voorzien van een derde slaapkamer en een nieuwe badkamer inclusief dubbele wastafel, ligbad en een tweede toiletgelegenheid. Door de herindeling is er ruimte ontstaan voor een werkkamer. Ook hebben we de balken onder het dak weer zichtbaar gemaakt om zo de tijdsgeest van de woning zoveel mogelijk te herstellen.

13066-bv-pre-web-website-1200x600-gr1new1482157738
Woninguitbreiding Den Haag

Aan de Prins Mauritslaan in Den Haag ontwierpen wij deze aanbouw. De aanbouw is voorzien van een groen dak, dat het klimaat in de aanbouw helpt te reguleren. In de aanbouw is een werkplek gemaakt. De aanbouw is voorzien van een zinken gevelafwerking. Het glas is in aluminium kozijnen gevat. Er is gekozen voor een aluminium profiel met minimale afmetingen om een rank en licht uiterlijk te garanderen. Het interieur van de aanbouw is bereikbaar vanuit de huidige keukenruimte. Door gebruik te maken van bovenlichten lijkt het dak te zweven en wordt veel licht de woning in gehaald.

ga naar project
Moderne aanbouw met uitzicht op de tuin

In de Tuinfluiterstraat in Den Haag maakten wij deze zinken aanbouw met ranke aluminium gevelkozijnen. De gevelkozijnen hebben een horizontale geleding om de aanbouw een rankere aanblikte geven en een knipoog te maken naar gevelindelingen die in de bouwtijd van de woning vaker gebruikt werden.

ga naar project
Aanbouw jaren 30 woning

Deze aanbouw in het Belgische Park is uitgevoerd in dezelfde stijl als de originele jaren 30 architectuur. De raamverdeling, de profilering van de kozijnen en de baksteen gevel van de jaren 30 woning is overgenomen in de aanbouw. Voor de verbouwing is de bestaande scheiding tussen de woonkamer en de keuken verwijderd. Hiervoor is een staalconstructie in de bestaande bouwmuurgemaakt. De keuken, bestaande uit een lang kookeiland en een meubel langs de bouwmuur, staat in openverbinding met de woonkamer. 

ga naar project
Aanbouw creëert ruime woonkeuken

Dit hoekhuis in Leidschendam heeft een tuin aan drie zijdes van de woning. De aanbouw aan de achtergevel betrekt de zijgevel bij de woning en creëert een ruime woonkeuken met zicht op de tuin.

ga naar project
Een moderne interpretatie van een gemetselde jaren 30 aanbouw

Een aanbouw inrichten als levendige woonkeuken met uitzicht op de tuin, dit was het uitgangspunt van ons ontwerp. Er is gekozen voor een moderne interpretatie van de bestaande jaren 30 woning met een gemetselde aanbouw.

Om de open verbinding met de tuin te behouden is gekozen voor hoge ramen met aluminium kozijnen. Het keukenblok wordt verlengd om een grote woonkeuken te kunnen creëren. Naast de keuken is plek voor een mudroom. Bij de glazen pui van de aanbouw is gekozen om deze net voorbij de bestaande gevel te plaatsen om het ruimtelijke gevoel te versterken.


ga naar project
Kelder en aanbouw

Het was de droom van de opdrachtgever om een grote multifunctionele ruimte bij het huis te hebben. Omdat dit in het bestaande bouwvolume niet te realiseren was, is ervoor gekozen om een grote afzinkkelder in de tuin te realiseren. Om de kelder met de bestaande woning te verbinden is een aanbouw op de begane grond toegevoegd aan het huis. Via de aanbouw, die opgetrokken is uit traditioneel metselwerk, kan via de trap de kelder bereikt worden. Daglicht komt in de kelder via het ruim gedimensioneerde trapgat in de aanbouw en via een aantal hoge ramen aan de achterzijde van de kelder. Deze ramen waren mogelijk omdat de oorspronkelijk tuin schuin afliep. Op het dak van de kelder bevindt zich een plaatselijk verhoogde tuin.

ga naar project
Minimalistische aanbouw in Den Haag
ga naar project
a4fc4b051f6bdd24005bf368bbccfaaee76a9559
Patiowoning Scheveningen

In een binnen gebied van een bouwblok in Scheveningen hebben wij op een subtiele wijze een inbreiding gerealiseerd. De daken van de inbreiding hebben verschillende hoogtes. Dit is gedaan ten hoeve van extra daglicht toetreding en een nette aansluiting op bestaande bebouwing. De inbreiding bestaat uit twee aanbouwen die verbonden zijn met een gang langs een patio. In de aanbouw die direct aan de woning grenst is de keuken gesitueerd. De aanbouw achter in de tuin heeft een dubbele functie en wordt gebruikt als werkkamer en muziekkamer. 

ga naar project