ga terug naar projectenoverzicht

Verbouwing vrijstaande woning Muiderberg

Deels verdiepte aanbouw verlengt woonkamer

Het project betreft de complete verbouwing van dit vrijstaande huis in Muiderberg, waarbij de oude woning is voorzien van een grote aanbouw. De aanbouw is een verlenging van de woonkamer en is deels verdiept uitgevoerd. Hier is voor gekozen, omdat de bestaande plafondhoogte in de woning zeer beperkt was. De aanbouw is wat vormgeving betreft contrasterend ontworpen te opzichte van het bestaande woonhuis.

Project: 15130
Jaar: 2015
Locatie: Googweg - Muiderberg
Omschrijving: Verdiepte aanbouw verlengt woonkamer

"Minimalistische detaillering versterkt relatie binnen buiten"


Wel is voor een materiaal als gevelbekleding gekozen dat aansluit op het landelijk karakter van de woning: gepotdekselde zwarte houten delen. De achtergevel is voorzien van een grote glazen pui in de richting van het omringende weiland.

dcf0cd10aadd51d0cd0ac3b4ab9eab6e4bc939b5 eaa75cac96799bbc9d20e58e02eef776f542152f 38da9742b4b2865e5a62068002fde82282edcc58 e38553411d12bf4467a0e29d29631c1d863a3139

Het hoofdgebouw heeft kenmerken van een boerderij-achtige typologie. Zo zijn er kleine stalraampjes op de begane grond. De opdrachtgever wilde deze karakteristiek tijdens de verbouwing versterken en koos ervoor stoere houten schuifdeuren toe te passen op de verdieping.

992a9dac38b762a7435c83754294ae963397c31b

In de oorspronkelijke woning bevond zich een kleine wenteltrap in een hoek van de kamer. Wij hebben ervoor gekozen de trap een meer prominente plek in de woning te geven. Vlak achter de voordeur van de oorspronkelijke woning is daarom tijdens de verbouwing een strak vormgegeven houten trap gemaakt.

5846df8391621f8af1058460a15762d7593a9627
7970e80ff6f66d4bfa105369fe8f641be3691b12
3e53c3fbbe4ffa6043eadf16ffa8bfaa02ee7d7d

Een van de ramen in de aanbouw is anders gedetailleerd dan de overige ramen. Hier is namelijk gekozen voor een zeer minimalistische detaillering van de dakrand. Deze detaillering heeft tot gevolg dat er een sterke visuele relatie tussen binnen en buiten ontstaat en veel licht in de aanbouw treedt.

 

3462abb31a08561014d42de3e6a708ca337fbd3f

De aanbouw is voorzien van grote glasvlakken. Deze bieden een prachtig uitzicht, maar laten ook veel daglicht binnen. 

8cb53e242581dfc444e2061496ef5e2496fe6f70

Om er voor te zorgen dat de zon de woning niet overmatig opwarmt is ervoor gekozen om een luifel in de architectuur van de aanbouw te integreren. Dit biedt tevens de mogelijkheid om buiten te zitten als het regent!

Een contrasterende aanbouw

Aan deze vrijstaande afgelegen woning in Lochem maakten wij een aanbouw in een moderne en contrasterende stijl. De aanbouw is zo ontworpen dat op een zuivere manier omgegaan wordt met het aansluiten op de bestaande goot van het pand. De aanbouw is voorzien van een luifel met daaronder een volledig minimalistische glazen gevel. Om toch de benodigde privacy en zonwering te waarborgen hebben wij gewerkt met schuivende panelen, die half transparant zijn.

ga naar project
Vergunningsvrije aanbouw

In Amsterdam hebben wij aan de Rooseveltlaan een aanbouw ontworpen, die vergunningsvrij is. De regels voor vergunningsvrij bouwen zijn continue aan verandering onderhevig. Wij hebben kennis van deze regels en helpen graag met een eerste inventarisatie van de opgave om te onderzoeken of een aanbouw vergunningsvrij of vergunning plichtig is.

ga naar project
Zinken aanbouw met blauwe kozijnen

Deze jaren 30 woning in Amersfoort is voorzien van een uitbreiding van de keuken. Doordat de keuken nu direct aan de tuin grenst is er een terras ontstaan. Met twee openslaande deuren is de nieuwe patio meer een onderdeel van het huis.

De wens van de bewoners was om zicht te houden op de kinderen in de lager gelegen tuin. Om deze reden is ervoor gekozen om de wanden van glas te maken met aan de buitenzijde houten lamellen. Op deze manier wordt toch een beschut gevoel gegeven maar is er genoeg zicht vanuit de keuken op de tuin.

ga naar project
Jaren 30 woning

Aan de Roodborstlaan gelegen in de vogelbuurt te Den Haag, staat deze jaren 30 hoekwoning. Het is een grondgebonden, vrijstaande woning met een royale entree en fraaie luifelconstructie bij de voordeur. De bijzondere vormgeving van kozijnen en de fraaie metselwerkdetailleringen zijn kenmerkend voor dit type woning. 

ga naar project
Duinvilla Wassenaar

Aan de Dwarsweg in de wijk De Kieviet te Wassenaar hebben wij een oude villa gedeeltelijk gesloopt ten behoeve van een nieuw volume. De originele villa was voorzien van lessenaarsdaken en was opgedeeld in twee volumes. Voor het nieuwe ontwerp hebben wij de verdiepingshoogte verhoogd en het volume vergroot. Het resultaat is een strakke moderne villa verzonken in het glooiende duinlandschap.

ga naar project
Jaren 30 woning uitgebreid

Op de begane grond van deze woning in Hilversum hebben wij een aanbouw ontworpen in dezelfde stijl als het bestaande huis. In de aanbouw bevinden zich een deel van de vergrote woonkamer, de eet- en bijkeuken. Door aan de achterkant van de aanbouw veel glas te gebruiken komt er genoeg licht in de verlengde woonkamer, terwijl de klassiek ogende kozijnen in combinatie met de juiste baksteen dat typische jaren 30-gevoel creëren. De aanbouw ligt niet alleen aan de achterkant maar ook deels aan de zijkant van het bestaande huis. Hierdoor heeft men vanuit de eetkeuken zowel zicht op de achter- als voortuin. In de bestaande woning zijn de terug liggende bovenramen en verspringingen in het metselwerk in het oog springende details. Door deze ook terug te laten komen in de aanbouw wordt een identieke bouwstijl gerealiseerd.

ga naar project
Aanbouw verbindt woonhuis en garage

De aanbouw in Nootdorp is een verbinding tussen de garage en het woonhuis. Om dit tot uitdrukking te brengen is gekozen voor een afwijkende materialisering. De aanbouw is gemaakt met een zinken dakrand en aluminium kozijnen. Beide hebben dezelfde kleur. De doorgetrokken houten vloer in de aanbouw zorgt binnen voor een relatie tussen bestaande bouw en aanbouw. De open gevel aan de aanbouw geeft een heldere verbinding tussen garage en woning.

ga naar project
Aanbouw en dakkapel Laren

Aan dit woonhuis in Laren hebben wij op bijpassende wijze een dakkapel en een aanbouw aan de voorgevel ontworpen. De aanbouw aan de voorgevel doet dienst als entree-hal, terwijl de dakkapel een vergroting van de slaapkamer is. Voor dit project hebben wij het ontwerp gemaakt, de bouwtekening gemaakt en de omgevingsvergunning geregeld.

ga naar project
Aanbouw in baksteen Nootdorp

Om optimaal de zon te benutten is in dit project in samenspraak met de opdrachtgever besloten om de woonkamer aan de achterzijde te vergroten. De huidige bergruimte op het zuiden wordt vervangen door een keuken en werkkamer. De smalle ramen laten voldoende daglicht binnen, maar waarborgen tevens de privacy ten opzichte van het buurpand, dat slechts enkele meters verder ligt.

ga naar project