ga terug naar projectenoverzicht

Ruime aanbouw verbindt woning met de tuin en het water in Friesland

Het ontwerp voor deze moderne aanbouw in Sneek is gecentreerd rondom de wens voor een grotere woonkamer. Onze opdrachtgever wilde graag een ruimere woonruimte en de woning met de tuin verbinden.

Tijdens de eerste schets werd al meteen de keuze gemaakt om de hoek van de aanbouw van glas te maken. De woning is aan het water gelegen en op deze manier wordt het uitzicht gemaximaliseerd. Ook wordt de ruimtelijkheid van de woning extra benadrukt.
Project: 19344
Jaar: 2020
Locatie: Sneek
Omschrijving: Moderne aanbouw
Werkzaamheden: bouwbegeleiding, definitief ontwerp, prijs- en contractvorming (aannemer), voorlopig ontwerp

De overhang van de dakrand zorgt voor het idee van een overdekt terras. De grote openslaande deuren verbinden binnen en buiten. De bestaande woning krijgt een frisse uitstraling met de nieuwe houten dakrand. Daarnaast is de dakrand ook dunner gedetailleerd en in contrast tot de bestaande woning.

De nieuwe uitbouw wordt op een natuurlijke manier met de hoofdwoning en garage verbonden door het dak van de aanbouw door te laten lopen bij de garage.

moderne-aanbouw-terras-friesland-768x525-c

 

95-moderne-aanbouw-terras-friesland-768x525-b

 

89-moderne-aanbouw-terras-friesland-768x525-a
Eikenhouten binten in Bemmel
ga naar project
1-duurzaam-14029-narderherne-10-1200x600
Flexibele en moderne aanbouw

In Wergea gelegen in Friesland, hebben wij deze moderne en flexibel te gebruiken aanbouw ontworpen. De aanbouw biedt naast de extra ruimte; opbergruimte, vergrootte studeerkamer en een extra zithoek, een beschut hoekje in de tuin ter bescherming tegen de harde Friese winden. Hiertoe zijn flexibele houten schermen geïntroduceerd die bescherming bieden tegen zon en wind. Bij de zithoek is er de mogelijkheid om bij het openschuiven van deze houten schermen bijna de gehele gevel te openen. Hierdoor kan deze hoek gebruikt worden als fijne beschutte buitenruimte in de zomer, maar ook als extra binnenruimte in de winter. 

ga naar project
93-1-22080-sparrenlaan-114-zwolle-1200x600
Houten aanbouw aan vrijstaande hoekwoning

Voor deze vrijstaande woning op een markante plek in een wijk in Zwolle hebben wij een aanbouw ontworpen. De vraag om meer woonruimte samen met de eerbied voor het jaren 60 woonhuis vroegen om een ontwerpuitdaging. Met een kleine afwijking van het bestemmingsplan hebben we op deze hoek een ingetogen maar ook expressieve aanbouw mogen creëren, als beëindiging van de straat.

ga naar project
Een contrasterende aanbouw

Aan deze vrijstaande afgelegen woning in Lochem maakten wij een aanbouw in een moderne en contrasterende stijl. De aanbouw is zo ontworpen dat op een zuivere manier omgegaan wordt met het aansluiten op de bestaande goot van het pand. De aanbouw is voorzien van een luifel met daaronder een volledig minimalistische glazen gevel. Om toch de benodigde privacy en zonwering te waarborgen hebben wij gewerkt met schuivende panelen, die half transparant zijn.

ga naar project