ga terug naar projectenoverzicht

Uitbouw met zonneluifel

De zeer groene en diepe tuin moet ruimte maken voor een moderne uitbouw. Het ontwerp van de aanbouw sluit aan bij de architectonische stijl van de bestaande woning, maar dan met een moderne twist. Door de glazen puien die doorlopen tot aan de grond valt er veel daglicht in de woning en ontstaat er een open verbinding met de tuin.

“Gaan we verhuizen of aanbouwen was de grote vraag? We gaan uitbouwen, want de kinderen willen niet weg uit de stad.”

Project: 23223
Jaar: 2023
Locatie: Utrecht
Omschrijving: Aanbouw
Werkzaamheden: aanvraag omgevingsvergunning, definitief ontwerp, ontwerp, voorlopig ontwerp

Een uitdaging in dit ontwerp is dat de tuin op het zuiden ligt. De bewoners willen voor tijdens de zonnige dagen graag een overdekt terras kunnen creëren. Daarom is er een zonneluifel aan de aanbouw mee ontworpen. Er is gekozen voor een geïntegreerd uitklap zonnescherm in de gevel. Hierdoor is de zonwering in de gesloten situatie niet zichtbaar. Een zonnescherm is ideaal, omdat het naast zonwering ook als overkapping kan dienen.

De uitbouw zorgt voor een verlenging van de begane grond van de woning. De functies, woonkamer, zitgedeelte en keuken, krijgen hierdoor een andere bestemming. Wij hebben een nieuwe indelingsplattegrond gemaakt voor de begane grond van de woning. Ook hebben we een speels interieurvoorstel gedaan met heel veel warme kleuren om er een mooi totaal plaatje van te maken.