ga terug naar projectenoverzicht

Uitbreiden en moderniseren woning midden in de natuur op de Veluwe

Studioschaeffer heeft deze woning midden in de natuur op de Veluwe uitgebreid en gemoderniseerd. De houten colonnade vormt een kraag om de woning, zorgt voor de schaduw op de zuidzijde en kadert het landschap eromheen in. In een vloeiende beweging worden loop- en zichtlijnen geleid. De bijgebouwen op het landgoed en de boomrijke omgeving worden zo onderdeel van de woning.

Project: 20018
Jaar: 2021
Locatie: Uddel
Omschrijving: Verbouwing van een woning op de Veluwe
Werkzaamheden: definitief ontwerp, ontwerp, schetsontwerp, voorlopig ontwerp

De tweede verdiepingen hoge entree, waarvan het houten kader in het stucwerk van de woning snijdt, versterkt de zichtbaarheid en benadrukken de oriëntatie en looproutes door het landschap.


57-verbouwing-aanbouw-veluwe-768x525-d 87-verbouwing-aanbouw-veluwe-768x525-i

De aangepaste indeling van de T-vormige woning zorgt ervoor dat ieder uiteinde een uniek uitzicht heeft op de omgeving en iedere verblijfsruimte zo een eigen karakter krijgt.


81-verbouwing-aanbouw-veluwe-768x525-f

Om het wooncomfort aanzienlijk te vergroten, maar de omgeving intact te houden is er een ruime kelder onder woning gerealiseerd.


79-verbouwing-aanbouw-veluwe-768x525-g
Transformatie Reeuwijk
ga naar project
Moderne villa met strakke detaillering

In het Gooi hebben wij deze villa ontworpen. De villa bestaat uit een patroon van afwisselend gesloten en open delen. De gesloten delen zijn metselwerk wanden met een stucwerk afwerking, terwijl de open delen van verdiepingshoog glas gemaakt zijn.

ga naar project
Kansen voor een monumentaal grachtenpand

In Delft bevindt zich dit grachtenpand, dat toe is aan een grondige renovatie. Vanwege de monumentale status van het pand hebben we zorgvuldige afwegingen moeten maken in de verbouwingsmogelijkheden. Toch zijn er vaak ook bij monumenten verschillende mogelijkheden om een pand weer een nieuw leven te geven.

ga naar project
1-duurzaam-20320-vergierdeweg-218-haarlem-1200x600
Aanbouw met groen dak in Haarlem

De keuken van deze woning in Haarlem is door middel van een aanbouw vergroot. Ook de bestaande schuur moest vernieuwd worden. Daarom zijn de aanbouw en schuur als een geheel ontworpen. Door het dak schuin te laten aflopen en een groen dak te geven, voelt de schuur veel minder groot en is het prettiger zitten op de favoriete zonnige plek in de tuin.

ga naar project
Moderne aanbouw met bijzondere detaillering
ga naar project
Tuin als verlenging van je woonkamer

Hoe laat je je huis groter voelen zonder dat deze werkelijke te vergroten? Dat is de vraag die met dit project beantwoord moest worden

ga naar project
73-1-18337-pieter-bothstraat-26-utrecht-1200x600
Flinke uitbreiding voor charmante jaren 10 woning

Deze charmante jaren 10 woning in de Utrechtse wijk Lombok heeft een afwijkende vorm door haar ligging in de buitenbocht van de straat. 

De nieuwe bewoners, een gezin van 5, zagen de potentie van dit huis goed in. Hun belangrijkste wensen waren: meer leefruimte, functionele opbergruimte én architectonische details. 

ga naar project
93-1-22080-sparrenlaan-114-zwolle-1200x600
Houten aanbouw aan vrijstaande hoekwoning

Voor deze vrijstaande woning op een markante plek in een wijk in Zwolle hebben wij een aanbouw ontworpen. De vraag om meer woonruimte samen met de eerbied voor het jaren 60 woonhuis vroegen om een ontwerpuitdaging. Met een kleine afwijking van het bestemmingsplan hebben we op deze hoek een ingetogen maar ook expressieve aanbouw mogen creëren, als beëindiging van de straat.

ga naar project
1-duurzaam-21001-kortrijksestraat-51-den-haag-1200x600
Ruime moderne aanbouw

Voor deze hoekwoning in Den Haag hebben wij een ontwerp gemaakt voor een moderne aanbouw. Het uitgangspunt voor de uitbouw is een ruime leefkeuken en een speelhoek creëeren.

De bewoners wensen een aanbouw die aansluit bij de bestaande woning, maar met een moderne afwerking. Ook de verbinding tussen binnen en buiten speelt een belangrijke rol.

ga naar project
Moderne aanbouw jaren 30 woning in Eefde

In balans met de bestaande woning, maar met een eigentijds karakter. De opvallende houten kruisspant en glazen pui tot aan de dakrand maken een duidelijk statement. Deze moderne aanbouw is een eigentijdse miniatuur van de bestaande woning.

ga naar project
Verbouwing Amsterdams herenhuis
ga naar project
1-duurzaam-15019-nassaulaan-17-1200x600
Aanbouw in Oud Oegstgeest

Voor deze jaren 30 woning in het Oranjepark in Oegstgeest hebben wij een aanbouw ontworpen. In het ontwerp hebben wij de aanbouw zoveel mogelijk laten aansluiten bij de originele jaren 30 architectuurstijl. De aanbouw maakt onderdeel uit van een totaal renovatie van de jaren 30 woning. Na afronding van de ontwerpwerkzaamheden zijn de vergunningstekeningen en de bouwtekeningen door ons opgemaakt.

ga naar project
modern-aanbouw-schuifpui-1200x600-2
Wonen in een weids landschap

Een weids uitzicht over de uitgestrekte weilanden van Hauwert: vanuit je bed én vanaf de bank. Dat was de wens van onze opdrachtgever.

ga naar project