ga terug naar projectenoverzicht

Verbouwing Amsterdams herenhuis

Dit Amsterdamse herenhuis wordt verbouwd tot een appartementengebouw met vier zelfstandige woningen. De verbouwing omvat een complete renovatie waarbij het woonoppervlak flink wordt uitgebreid. Om extra woonruimte te realiseren wordt het souterrain uitgebreid en wordt de beletage uitgebouwd in de vorm van een aanbouw. Deze aanbouw aan de achterzijde zorgt voor een compleet eigentijds herontwerp van de achtergevel en een moderne uitstraling.

Het volledige pand wordt ontsloten door een lift en elke woning wordt voorzien van een buitenruimte. Aan de achterzijde wordt elke woning voorzien van een grote raampartij om meer licht naar binnen te laten. De woning op de derde etage krijgt toegang tot een nieuw dakterras. De voorzijde van het pand is gerestaureerd volledig in de stijl van het traditionele straatbeeld.

Project: 18468
Jaar: 2018
Locatie: Amsterdam
Omschrijving: Verbouwing met aanbouw aan achterzijde
Vergunningsvrije aanbouw

In Amsterdam hebben wij aan de Rooseveltlaan een aanbouw ontworpen, die vergunningsvrij is. De regels voor vergunningsvrij bouwen zijn continue aan verandering onderhevig. Wij hebben kennis van deze regels en helpen graag met een eerste inventarisatie van de opgave om te onderzoeken of een aanbouw vergunningsvrij of vergunning plichtig is.

ga naar project
Drielaagse moderne aanbouw creƫert fantastisch uitzicht

Een drielaagse moderne aanbouw die uitzicht geeft op het achterliggende park. Dit is één van de uitgangspunten van het ontwerp van dit project. De karakteristieke dijkwoning heeft momenteel twee woonlagen en een souterrain maar wordt uitgebreid met een aanbouw die de complete achtergevel beslaat.

ga naar project
Houten aanbouw in Amstelveen

De metselwerk woning met rode pannen bestond uit een voorhuis met een grote ‘schuurachtige’ aanbouw en een vrijstaand kantoor in dezelfde materialisering. Wij hebben de woning en het kantoor in ons ontwerp met elkaar verbonden door een grote aanbouw. In de houten aanbouw met terras en overstek is een zitruimte gelegen die ook als wintertuin te gebruiken is. 

ga naar project
1-22256-duurzaam-1200x600
Dijkhuis met 2-laagse unieke aanbouw

De eigenaren van dit authentieke verouderde dijkhuis in Amsterdam Noord wensten een comfortabele gezinswoning met een unieke indeling die aansluit bij een moderne levensstijl.

ga naar project
Moderne villa met strakke detaillering

In het Gooi hebben wij deze villa ontworpen. De villa bestaat uit een patroon van afwisselend gesloten en open delen. De gesloten delen zijn metselwerk wanden met een stucwerk afwerking, terwijl de open delen van verdiepingshoog glas gemaakt zijn.

ga naar project