ga terug naar projectenoverzicht

Moderne aanbouw jaren 30 woning in Eefde

In balans met de bestaande woning, maar met een eigentijds karakter. De opvallende houten kruisspant en glazen pui tot aan de dakrand maken een duidelijk statement. Deze moderne aanbouw is een eigentijdse miniatuur van de bestaande woning.

Project: 20014
Jaar: 2014
Locatie: eefde
Omschrijving: Moderne aanbouw
Werkzaamheden: definitief ontwerp, ontwerp, schetsontwerp, voorlopig ontwerp

De gevel bestaat uit cassette panelen van Acoma die doen denken aan Cortenstaal. De herkenbare oranje verweerde kleur sluit zo aan bij het metselwerk en dakpannen van de bestaande woning. De aanbouw maakt van de huidige keuken een ruime leefkeuken met uitzicht op de beboste omgeving.

verbouwing-aanbouw-friesland-768x525-01 verbouwing-aanbouw-friesland-768x525-02 verbouwing-aanbouw-friesland-768x525-03

 

verbouwing-aanbouw-friesland-768x525-3 verbouwing-aanbouw-friesland-768x525-4

 

verbouwing-aanbouw-friesland-768x525-6
verbouwing-aanbouw-friesland-1200x600-d
Moderne aanbouw met uitzicht op de tuin

In de Tuinfluiterstraat in Den Haag maakten wij deze zinken aanbouw met ranke aluminium gevelkozijnen. De gevelkozijnen hebben een horizontale geleding om de aanbouw een rankere aanblikte geven en een knipoog te maken naar gevelindelingen die in de bouwtijd van de woning vaker gebruikt werden.

ga naar project
Aanbouw als tuinkamer in Leiden

Hoe kunnen wij meer relatie krijgen met de tuin? Dat was de belangrijkste vraag van de opdrachtgever aan ons. Wij hebben in de ontwerpfase diverse schetsen en opties uitgewerkt. Een iets naar achteren geschoven aanbouw langs de zijgevel met een volledig glazen hoek resulteerde in de meest interessante oplossing. Deze woning in Leiden heeft hierdoor een tuinkamer gekregen die zowel onderdeel uitmaakt van de woning als van de tuin.

ga naar project
Jaren 30 woning

Aan de Roodborstlaan gelegen in de vogelbuurt te Den Haag, staat deze jaren 30 hoekwoning. Het is een grondgebonden, vrijstaande woning met een royale entree en fraaie luifelconstructie bij de voordeur. De bijzondere vormgeving van kozijnen en de fraaie metselwerkdetailleringen zijn kenmerkend voor dit type woning. 

ga naar project
Jaren 30 woning uitgebreid

Op de begane grond van deze woning in Hilversum hebben wij een aanbouw ontworpen in dezelfde stijl als het bestaande huis. In de aanbouw bevinden zich een deel van de vergrote woonkamer, de eet- en bijkeuken. Door aan de achterkant van de aanbouw veel glas te gebruiken komt er genoeg licht in de verlengde woonkamer, terwijl de klassiek ogende kozijnen in combinatie met de juiste baksteen dat typische jaren 30-gevoel creëren. De aanbouw ligt niet alleen aan de achterkant maar ook deels aan de zijkant van het bestaande huis. Hierdoor heeft men vanuit de eetkeuken zowel zicht op de achter- als voortuin. In de bestaande woning zijn de terug liggende bovenramen en verspringingen in het metselwerk in het oog springende details. Door deze ook terug te laten komen in de aanbouw wordt een identieke bouwstijl gerealiseerd.

ga naar project
Zinken aanbouw met blauwe kozijnen

Deze jaren 30 woning in Amersfoort is voorzien van een uitbreiding van de keuken. Doordat de keuken nu direct aan de tuin grenst is er een terras ontstaan. Met twee openslaande deuren is de nieuwe patio meer een onderdeel van het huis.

De wens van de bewoners was om zicht te houden op de kinderen in de lager gelegen tuin. Om deze reden is ervoor gekozen om de wanden van glas te maken met aan de buitenzijde houten lamellen. Op deze manier wordt toch een beschut gevoel gegeven maar is er genoeg zicht vanuit de keuken op de tuin.

ga naar project
Een moderne interpretatie van een gemetselde jaren 30 aanbouw

Een aanbouw inrichten als levendige woonkeuken met uitzicht op de tuin, dit was het uitgangspunt van ons ontwerp. Er is gekozen voor een moderne interpretatie van de bestaande jaren 30 woning met een gemetselde aanbouw.

Om de open verbinding met de tuin te behouden is gekozen voor hoge ramen met aluminium kozijnen. Het keukenblok wordt verlengd om een grote woonkeuken te kunnen creëren. Naast de keuken is plek voor een mudroom. Bij de glazen pui van de aanbouw is gekozen om deze net voorbij de bestaande gevel te plaatsen om het ruimtelijke gevoel te versterken.

ga naar project
Moderne aanbouw in Katwijk

Aan deze vrijstaande woning in Katwijk maakten wij een aanbouw in moderne stijl. De aanbouw heeft een grijze zinken bekleding met horizontale felsnaden. Deze horizontale lijnen zijn doorgezet in de nieuwe pergola en dit zorgt ervoor dat de tuin nog meer onderdeel uitmaakt van de woning. 

In de originele achtergevel hebben wij grotere gevelopeningen gemaakt ten behoeve van extra daglicht en meer relatie met de tuin.

ga naar project
Transformatie Reeuwijk
ga naar project
Moderne aanbouw van cortenstaal

Voor deze vrijstaande nieuwbouwwoning hebben wij het ontwerp gemaakt voor een aanbouw van cortenstaal. De wens van de opdrachtgever was extra zitruimte met uitzicht op de tuin, waardoor ze al vanaf vroeg in het voorjaar volop van de eerste zonnige dagen kunnen genieten.

Tijdens ons inloopspreekuur in Den Haag hebben wij in dit kennismakingsgesprek al de eerste schetsen voor de aanbouw gemaakt.

ga naar project
Vergunningsvrije aanbouw

In Amsterdam hebben wij aan de Rooseveltlaan een aanbouw ontworpen, die vergunningsvrij is. De regels voor vergunningsvrij bouwen zijn continue aan verandering onderhevig. Wij hebben kennis van deze regels en helpen graag met een eerste inventarisatie van de opgave om te onderzoeken of een aanbouw vergunningsvrij of vergunning plichtig is.

ga naar project
Van verouderd dijkhuis naar ruime gezinswoning

Na jaren met veel plezier in de binnenstad van Amsterdam te hebben gewoond, waren onze opdrachtgevers toe aan meer ruimte en rust. Ze vonden een klein, verouderd dijkhuis op steenworp afstand van de stad en zagen daarin hun kans.

Het bestemmingsplan bleek ruimte te bieden om de woning flink uit te breiden. Door een diepe aanbouw van drie verdiepingen hoog te realiseren aan de achterzijde, werd de relatief kleine woning getransformeerd tot een ruim gezinshuis.

ga naar project
Aanbouw met aluminium schuifpui

In Den Haag hebben wij een bijzondere moderne aanbouw opgeleverd. Tijdens inloopspreekuur kwam de opdrachtgever met een duidelijke wens en een bijbehorend budget. Om binnen het budget te blijven heeft de architect in nauw overleg met de aannemer gekeken naar alternatieve opties voor de constructie.

Het resultaat is een moderne aanbouw die niet bestaat uit opgebouwde wanden maar merendeels bestaat uit kozijnen.

ga naar project
Moderne aanbouw in Wassenaar

Deze jaren 30 woning in Wassenaar heeft een unieke achtertuin. Een deel van de tuin eindigt ter hoogte van de begane grond en een ander deel sluit aan op het souterrain. Om dit hoogteverschil te overbruggen hebben wij een aanbouw ontworpen die deels over twee verdiepingen is gerealiseerd.

Doordat het hoge deel van de aanbouw minder diep reikt dan de rest van de aanbouw ontstaat er een hoek met extra veel lichtinval. De vloer ligt daar iets terug en daardoor val er extra licht het souterrain binnen.

ga naar project
Prefab kelder dijkwoning

In Heenvliet hebben wij een bestaande woning in dezelfde stijl verlengd door middel van een aanbouw over 2 lagen. De woning is een dijkwoning. In de tuin hebben wij een prefab kelderbak (zie prefab kelders) geplaatst die vanuit het woonhuis toegankelijk is. In de kelderbak (baksteen gevel) zijn een slaapkamer en een sauna geplaatst.

ga naar project
Flexibele en moderne aanbouw

In Wergea gelegen in Friesland, hebben wij deze moderne en flexibel te gebruiken aanbouw ontworpen. De aanbouw biedt naast de extra ruimte; opbergruimte, vergrootte studeerkamer en een extra zithoek, een beschut hoekje in de tuin ter bescherming tegen de harde Friese winden. Hiertoe zijn flexibele houten schermen geïntroduceerd die bescherming bieden tegen zon en wind. Bij de zithoek is er de mogelijkheid om bij het openschuiven van deze houten schermen bijna de gehele gevel te openen. Hierdoor kan deze hoek gebruikt worden als fijne beschutte buitenruimte in de zomer, maar ook als extra binnenruimte in de winter. 

ga naar project
modern-aanbouw-schuifpui-1200x600-2
Wonen in een weids landschap

Een weids uitzicht over de uitgestrekte weilanden van Hauwert: vanuit je bed én vanaf de bank. Dat was de wens van onze opdrachtgever.

ga naar project
Ruime aanbouw verbindt woning met de tuin en het water

Het ontwerp voor deze moderne aanbouw is gecentreerd rondom de wens voor een grotere woonkamer. Onze opdrachtgever wilde graag een ruimere woonruimte en de woning met de tuin verbinden.

Tijdens de eerste schets werd al meteen de keuze gemaakt om de hoek van de aanbouw van glas te maken. De woning is aan het water gelegen en op deze manier wordt het uitzicht gemaximaliseerd. 

ga naar project
Minimalistische aanbouw
ga naar project
Aanbouw jaren 30 woning

Deze aanbouw in het Belgische Park is uitgevoerd in dezelfde stijl als de originele jaren 30 architectuur. De raamverdeling, de profilering van de kozijnen en de baksteen gevel van de jaren 30 woning is overgenomen in de aanbouw. Voor de verbouwing is de bestaande scheiding tussen de woonkamer en de keuken verwijderd. Hiervoor is een staalconstructie in de bestaande bouwmuurgemaakt. De keuken, bestaande uit een lang kookeiland en een meubel langs de bouwmuur, staat in openverbinding met de woonkamer. 

ga naar project
Eikenhouten binten in Bemmel
ga naar project
Houten aanbouw in Amstelveen

De metselwerk woning met rode pannen bestond uit een voorhuis met een grote ‘schuurachtige’ aanbouw en een vrijstaand kantoor in dezelfde materialisering. Wij hebben de woning en het kantoor in ons ontwerp met elkaar verbonden door een grote aanbouw. In de houten aanbouw met terras en overstek is een zitruimte gelegen die ook als wintertuin te gebruiken is. 

ga naar project
Drielaagse moderne aanbouw creëert fantastisch uitzicht

Een drielaagse moderne aanbouw die uitzicht geeft op het achterliggende park. Dit is één van de uitgangspunten van het ontwerp van dit project. De karakteristieke dijkwoning heeft momenteel twee woonlagen en een souterrain maar wordt uitgebreid met een aanbouw die de complete achtergevel beslaat.

ga naar project
Een contrasterende aanbouw

Aan deze vrijstaande afgelegen woning in Lochem maakten wij een aanbouw in een moderne en contrasterende stijl. De aanbouw is zo ontworpen dat op een zuivere manier omgegaan wordt met het aansluiten op de bestaande goot van het pand. De aanbouw is voorzien van een luifel met daaronder een volledig minimalistische glazen gevel. Om toch de benodigde privacy en zonwering te waarborgen hebben wij gewerkt met schuivende panelen, die half transparant zijn.

ga naar project
Kelder en aanbouw

Het was de droom van de opdrachtgever om een grote multifunctionele ruimte bij het huis te hebben. Omdat dit in het bestaande bouwvolume niet te realiseren was, is ervoor gekozen om een grote afzinkkelder in de tuin te realiseren. Om de kelder met de bestaande woning te verbinden is een aanbouw op de begane grond toegevoegd aan het huis. Via de aanbouw, die opgetrokken is uit traditioneel metselwerk, kan via de trap de kelder bereikt worden. Daglicht komt in de kelder via het ruim gedimensioneerde trapgat in de aanbouw en via een aantal hoge ramen aan de achterzijde van de kelder. Deze ramen waren mogelijk omdat de oorspronkelijk tuin schuin afliep. Op het dak van de kelder bevindt zich een plaatselijk verhoogde tuin.

ga naar project
Contrasterende stijl Zaanstad

De aanbouw op de begane grond van deze woning in Assendelft is gemaakt van geprofileerde staalplaat in een kleur die contrasteert met het bestaande huis. In de aanbouw bevinden zich de eetkamer, de ouderslaapkamer, de badkamer en een bergruimte. De daklijst van de aanbouw is gemaakt van een gezette staalplaat in dezelfde kleur als de profielplaten en de kozijnen.

ga naar project
Aanbouw jaren 30 woning in de Professorenwijk
ga naar project
Aanbouw creëert ruime woonkeuken

Dit hoekhuis in Leidschendam heeft een tuin aan drie zijdes van de woning. De aanbouw aan de achtergevel betrekt de zijgevel bij de woning en creëert een ruime woonkeuken met zicht op de tuin.

ga naar project
Een nieuwe entree

Deze vrijstaande woning in Vinkeveen was voorzien van een gedateerde aanbouw waar zich de entree in bevond. Wij vonden het ontwerp van het bestaande aanbouwtje ondanks de gedateerdheid erg krachtig. 

We hebben met behoud van dezelfde ontwerpuitgangspunten een nieuwe entree ontworpen.

ga naar project
Tweelaags aanbouw in Roelofarendsveen
ga naar project
Moderne villa met strakke detaillering

In het Gooi hebben wij deze villa ontworpen. De villa bestaat uit een patroon van afwisselend gesloten en open delen. De gesloten delen zijn metselwerk wanden met een stucwerk afwerking, terwijl de open delen van verdiepingshoog glas gemaakt zijn.

ga naar project