ga terug naar projectenoverzicht

Vergroten van een eengezinswoning

Bij dit project in Noord Holland is een ontwerp gemaakt voor het vergroten van de bestaande woning. Er is gekozen om het bestaande woonhuis in haar waarde te laten en deze met een in architectuur contrasterende aanbouw te vergroten. Op de bovenverdieping bevinden zich slaapkamers, terwijl de benedenverdieping een vergroting van de leefruimte huisvest. De grote glazen gevel geeft een fantastisch uitzicht op de diepe tuin, waardoor de tuin een onderdeel van de woonruimte gaat worden.

Project: 21038
Jaar: 2021
Werkzaamheden: schetsontwerp, voorlopig ontwerp
Aanbouw met aluminium schuifpui

In Den Haag hebben wij een bijzondere moderne aanbouw opgeleverd. Tijdens inloopspreekuur kwam de opdrachtgever met een duidelijke wens en een bijbehorend budget. Om binnen het budget te blijven heeft de architect in nauw overleg met de aannemer gekeken naar alternatieve opties voor de constructie.

Het resultaat is een moderne aanbouw die niet bestaat uit opgebouwde wanden maar merendeels bestaat uit kozijnen.

ga naar project
Tweelaags aanbouw in Roelofarendsveen
ga naar project
Van verouderd dijkhuis naar ruime gezinswoning

Na jaren met veel plezier in de binnenstad van Amsterdam te hebben gewoond, waren onze opdrachtgevers toe aan meer ruimte en rust. Ze vonden een klein, verouderd dijkhuis op steenworp afstand van de stad en zagen daarin hun kans.

Het bestemmingsplan bleek ruimte te bieden om de woning flink uit te breiden. Door een diepe aanbouw van drie verdiepingen hoog te realiseren aan de achterzijde, werd de relatief kleine woning getransformeerd tot een ruim gezinshuis.

ga naar project
Aanbouw als tuinkamer in Leiden

Hoe kunnen wij meer relatie krijgen met de tuin? Dat was de belangrijkste vraag van de opdrachtgever aan ons. Wij hebben in de ontwerpfase diverse schetsen en opties uitgewerkt. Een iets naar achteren geschoven aanbouw langs de zijgevel met een volledig glazen hoek resulteerde in de meest interessante oplossing. Deze woning in Leiden heeft hierdoor een tuinkamer gekregen die zowel onderdeel uitmaakt van de woning als van de tuin.

ga naar project
Kelder en aanbouw

Het was de droom van de opdrachtgever om een grote multifunctionele ruimte bij het huis te hebben. Omdat dit in het bestaande bouwvolume niet te realiseren was, is ervoor gekozen om een grote afzinkkelder in de tuin te realiseren. Om de kelder met de bestaande woning te verbinden is een aanbouw op de begane grond toegevoegd aan het huis. Via de aanbouw, die opgetrokken is uit traditioneel metselwerk, kan via de trap de kelder bereikt worden. Daglicht komt in de kelder via het ruim gedimensioneerde trapgat in de aanbouw en via een aantal hoge ramen aan de achterzijde van de kelder. Deze ramen waren mogelijk omdat de oorspronkelijk tuin schuin afliep. Op het dak van de kelder bevindt zich een plaatselijk verhoogde tuin.

ga naar project
Drielaagse moderne aanbouw creëert fantastisch uitzicht

Een drielaagse moderne aanbouw die uitzicht geeft op het achterliggende park. Dit is één van de uitgangspunten van het ontwerp van dit project. De karakteristieke dijkwoning heeft momenteel twee woonlagen en een souterrain maar wordt uitgebreid met een aanbouw die de complete achtergevel beslaat.

ga naar project
Moderne aanbouw in oase van groen

Koken en tafelen met zicht op je spelende kinderen in de tuin. De verdiepingshoge overhoekse schuifpui en aan de gevel gelegen lichtstraten zorgen ervoor dat er ieder seizoen volop kan worden genoten van de tuin. De overgang van binnen naar buiten loopt nu vloeiend in elkaar over door de overvloed aan daglicht in de tuinkamer.

ga naar project
Moderne aanbouw in oase van groen

In balans met de bestaande woning, maar met een eigentijds karakter. De opvallende houten kruisspant en glazen pui tot aan de dakrand maken een duidelijk statement. Deze moderne aanbouw is een eigentijdse miniatuur van de bestaande woning.

ga naar project
modern-aanbouw-schuifpui-1200x600-2
Wonen in een weids landschap

Een weids uitzicht over de uitgestrekte weilanden van Hauwert: vanuit je bed én vanaf de bank. Dat was de wens van onze opdrachtgever.

ga naar project
Kansen voor een monumentaal grachtenpand

In Delft bevindt zich dit grachtenpand, dat toe is aan een grondige renovatie. Vanwege de monumentale status van het pand hebben we zorgvuldige afwegingen moeten maken in de verbouwingsmogelijkheden. Toch zijn er vaak ook bij monumenten verschillende mogelijkheden om een pand weer een nieuw leven te geven.

ga naar project
Ruime aanbouw verbindt woning met de tuin en het water

Het ontwerp voor deze moderne aanbouw is gecentreerd rondom de wens voor een grotere woonkamer. Onze opdrachtgever wilde graag een ruimere woonruimte en de woning met de tuin verbinden.

Tijdens de eerste schets werd al meteen de keuze gemaakt om de hoek van de aanbouw van glas te maken. De woning is aan het water gelegen en op deze manier wordt het uitzicht gemaximaliseerd. 

ga naar project