ga terug naar projectenoverzicht

Duinvilla Wassenaar

Villa gelegen in duinlandschap

Aan de Dwarsweg in de wijk De Kieviet te Wassenaar hebben wij een oude villa gedeeltelijk gesloopt ten behoeve van een nieuw volume. De originele villa was voorzien van lessenaarsdaken en was opgedeeld in twee volumes. Voor het nieuwe ontwerp hebben wij de verdiepingshoogte verhoogd en het volume vergroot. Het resultaat is een strakke moderne villa verzonken in het glooiende duinlandschap.

Project: 11043
Jaar: 2011
Locatie: Dwarsweg - Wassenaar
Omschrijving: Duinvilla Wassenaar
Werkzaamheden: aanvraag omgevingsvergunning, ontwerp, voorlopig ontwerp

"Horizontale vlakken geven een stoer en strak gevelbeeld"


De gevel van de villa is volledig na geïsoleerd met EPS isolatieplaten die zijn voorzien van strak pleisterwerk. In het pleisterwerk zijn grote horizontale raamopeningen gerealiseerd. Door tussen de raamopeningen donker grijs pleisterwerk toe te passen zijn de horizontale vlakken extra aangezet en dit geeft de gevel een stoere en strakke uitstraling. De kelderverdieping van de villa is deels opgenomen in het duinlandschap en is deels gelegen aan het lagere maaiveld.

91e14390c30d8f44979bd0024d23953e2e4968e6 3baa53dbf6b3c36024b243de8387a3cc895b42ed 7cbd251b3990297880ecbe40dd41f85b3a8a04f6 be0610873ee45d64f9d466ed4c9307499994c3aa

Het horizontale karakter van de villa wordt nog eens versterkt door het uitkragende balkon. Het balkon is aan de entreezijde afgerond. Dezelfde ronding is nabij de entree en het trappenhuis toegepast. 

11043-bv-pre-web-website-768x525-kl1new1482411345

Deze rondingen vormen een interessant contrast met de strakke vorm van de villa. De rondingen zorgen voor een ‘zachte’ benadering van de villa en een vloeiende entree.

11043-bv-pre-web-website-768x525-kl2new1482411345
11043-bv-pre-web-2016-10-27-7new1482411345
11043-bv-pre-web-website-768x525-kl4new1482411428

Voor de entree is een verbijzondering gemaakt in de zijgevel. De witte gevel wordt hier onderbroken door een verticale pui met daarin een luifel opgenomen. Bij binnenkomst is de ronde trap te zien en schijnt er indirect daglicht via de glazenvloer naar binnen. Aan weerszijden van de entree zijn glazen taatsdeuren toegepast met ranke zwarte stalen profielen. Voor de taatsdeuren is het Frits Jurgens systeem toegepast.

11043-bv-pre-web-website-768x525-kl3new1482411522

In de gevel zijn donkergrijze aluminium kozijnen toegepast. De dorpels en muurafdekkers zijn uitgevoerd in gezoet grijs natuursteen. Het terras en de traptreden zijn uitgevoerd in gebrand en geborsteld grijs natuursteen. De materiaal combinatie van pleisterwerk, aluminium kozijnen en grijs natuursteen zorgt voor een hoogwaardige en rustige uitstraling.

11043-bv-pre-web-website-768x525-kl5new1482411523

Aan de tuinzijde bevindt zich de woon leefkeuken. Voor een directe verbinding met de tuin is een vouwgevel toegepast. Deze vouwgevel kan over de volledig breedte worden geopend. Aan de andere zijde bevindt zich een meer formele woon eetkamer. De hangende Gyrofocus openhaard vormt hier een spectaculair middelpunt in de ruimte. 

Op de verdieping bevinden zich de kinderslaapkamers en de master bedroom met inloop kledingkast. In de kelder bevindt zich een grote garage en een speelruimte.


Transformatie Reeuwijk

In sommige gevallen is het lastig om te kiezen of een pand gesloopt moet worden, waarna nieuwbouw plaats kan vinden, of dat het efficiënter is het pand te verbouwen. In Reeuwijk was dat niet anders. Na het maken van diverse kostenramingen heeft de opdrachtgever besloten tot verbouw over te gaan. Dit had niet in de laatste plaats te maken met een gedurende het proces toenemende affiniteit met de oude woning.

ga naar project
Minimalistische aanbouw
ga naar project
Zinken aanbouw met blauwe kozijnen

Deze jaren 30 woning in Amersfoort is voorzien van een uitbreiding van de keuken. Doordat de keuken nu direct aan de tuin grenst is er een terras ontstaan. Met twee openslaande deuren is de nieuwe patio meer een onderdeel van het huis.

De wens van de bewoners was om zicht te houden op de kinderen in de lager gelegen tuin. Om deze reden is ervoor gekozen om de wanden van glas te maken met aan de buitenzijde houten lamellen. Op deze manier wordt toch een beschut gevoel gegeven maar is er genoeg zicht vanuit de keuken op de tuin.

ga naar project
Vergunningsvrije aanbouw

In Amsterdam hebben wij aan de Rooseveltlaan een aanbouw ontworpen, die vergunningsvrij is. De regels voor vergunningsvrij bouwen zijn continue aan verandering onderhevig. Wij hebben kennis van deze regels en helpen graag met een eerste inventarisatie van de opgave om te onderzoeken of een aanbouw vergunningsvrij of vergunning plichtig is.

ga naar project
Een contrasterende aanbouw

Aan deze vrijstaande afgelegen woning in Lochem maakten wij een aanbouw in een moderne en contrasterende stijl. De aanbouw is zo ontworpen dat op een zuivere manier omgegaan wordt met het aansluiten op de bestaande goot van het pand. De aanbouw is voorzien van een luifel met daaronder een volledig minimalistische glazen gevel. Om toch de benodigde privacy en zonwering te waarborgen hebben wij gewerkt met schuivende panelen, die half transparant zijn.

ga naar project